Betrokken en zorgvuldig - Kennis maakt ons beter

introductie

Maag- darm- en lever

Welkom op de website van de afdeling maag-, darm- en leverziekten.
De poliklinische zorgeenheid maag-, darm- en leverziekten is gelegen op de tweede verdieping van de polikliniek, receptie Q.
De klinische zorg van het specialisme maag-, darm- en leverziekten vindt plaats op de verpleegafdeling 6B .

 

Op de afdeling maag-, darm- en leverziekten wordt, naast de behandeling van patiënten met aandoening op dit gebied, de opleiding tot medisch specialist MDL verzorgd, en er wordt wetenschappelijk onderzoek verricht.

De afdeling streeft naar voortdurende verbetering van onze zorg, op alle gebieden. Dit uit zich in verbeterprojecten op het gebied van patiëntenzorg, deelname aan wetenschappelijk onderzoek, het voortdurend bijscholen van medewerkers en het trainen van medische specialisten en verpleegkundigen in het gebruik van nieuwe endoscopische technieken. 

 

Missie:


het op medisch, verpleegkundig en wetenschappelijk niveau leveren van de best beschikbare zorg op het gebied van maag- darm en leverziekten. Dit kan zijn basiszorg maar ook academische zorg, de vormen van zorg die andere ziekenhuizen niet kunnen bieden.

 

Doelstellingen:


de afdeling maag-, darm- en leverziekten stelt zich ten doel excellente medische en verpleegkundige zorg te leveren bij aandoeningen van het maag-darmkanaal en leverziekten.

Speerpunten:

  • preventie,
  • onderzoek
  • behandeling van darmkanker, ontstekingen van de darm, aandoeningen van de dunne darm en aandoeningen van de bekkenbodem.
  • Daarbij zijn wij gespecialiseerd in zuurgerelateerde aandoeningen van slokdarm en maag.

 

De afdeling maag-, darm- en leverziekten werkt continue en systematisch aan verbetering van de kwaliteit van de patiëntenzorg.
De afdeling maag-, darm- en leverziekten steunt en stimuleert alle medewerkers in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling.

 

 

printen