Hernieuwde samenwerking in de AW Jeugd en Gezondheid

Gepubliceerd op: Wed Oct 20 12:53:00 CEST 2021

Tijdens een bijeenkomst op 20 september bij Amsterdam UMC hebben alle partners in de Academische Werkplaats Jeugd en Gezondheid een nieuwe samenwerkingsovereenkomst getekend.

Feestelijk tintje

Iedere partner in de AW heeft een eigen coördinator, meestal een jeugdarts / arts M+G, en een lid van de stuurgroep, meestal hoofd JGZ of directeur. Zij waren weer voor het eerst bij elkaar sinds het uitbreken van de corona-epidemie. Na de ondertekening hebben de deelnemers meteen nagedacht over hoe de vernieuwde samenwerking in daden om te zetten. En er is natuurlijk een toast uitgebracht!

Aios

Onderdeel van de bijeenkomst was een presentatie van aios Jonneke Hollanders. Zij liep voor haar opleiding tot jeugdarts bij TNO een beleids- en adviesstage bij de AW. Via interviews en een enquête onder betrokkenen bracht ze bevorderende en belemmerende factoren in kaart voor academisering in de JGZ. En ze verkende manieren om de huidige samenwerking te verbeteren. “Hierover van gedachten wisselen in de bijeenkomst was een bijzondere manier om mijn stage af te sluiten.”

Bestendig samen werken

De Academische Werkplaats Jeugd en Gezondheid bestaat sinds 2007, toen met vier partners. De vorige overeenkomst was getekend in 2012 en gold tot en met 2019. Inmiddels zijn we met negen partners: de sectie Jeugd en Gezondheid van Amsterdam UMC en acht JGZ-organisaties of –afdelingen in Noord-Holland en Flevoland.

In de overeenkomst zijn het doel en de visie van de Academische Werkplaats Jeugd en Gezondheid vastgelegd en de verantwoordelijkheden en activiteiten op hoofdlijnen.

Gepubliceerd op: Wed Oct 20 12:53:00 CEST 2021