Interprofessionele studentenpoli polyfarmacie

Gepubliceerd op: Mon Aug 05 15:47:00 CEST 2019

‘We willen studenten meer meegeven over medicijnen voorschrijven’

Studenten geneeskunde, farmacie en master of advanced nursing practice runnen samen de Interprofessionele Studentenpoli Polyfarmacie. Zij werken vanuit de sectie farmacotherapie intensief met elkaar samen om de medicatie voor patiënten op de afdeling ouderengeneeskunde te optimaliseren. We lopen twee dagen mee met Rowan Sultan, tweedejaarsgeneeskundestudent en coördinator van de studentenpoli bij Amsterdam UMC, locatie VUmc.



Dinsdag 9 april, 13.07 uur

Vier geneeskundestudenten zitten rond een tafel in een werkkamer op de sectie farmacotherapie. Ze kijken vertwijfeld naar de klok. De twee vierdejaars dragen een witte jas, zij lopen hun coschappen bij interne geneeskunde en hematologie in Amsterdam UMC, locatie VUmc. De andere twee geneeskundestudenten zitten in het eerste jaar van de geneeskundeopleiding. Dan komt Rowan Sultan, tweedejaarsgeneeskundestudent en coördinator van de studentenpoli de hoek om gesneld. ‘Sorry, ik ben een beetje laat, ik moest net zelf nog een practicum volgen, laten we meteen beginnen!’ Ze verhuizen naar de overkant van de gang en nemen plaats achter een computer.  

Benieuwd hoe de dagen van Rowan Sultan verder verlopen? Lees dan de reportage in het magazine IO, voor opleiders in de zorg. Je kan je ook kosteloos aanmelden voor een abonnement. Stuur dan een mail naar io@vumc.nl

Gepubliceerd op: Mon Aug 05 15:47:00 CEST 2019