Let op !

Deze informatie gaat over GIOCA, locatie VUmc.
Moet u zijn op locatie AMC? GIOCA, locatie AMC/ Meibergdreef

Gastro-Intestinaal Oncologisch Centrum Amsterdam (GIOCA)

Heeft u een tumor (kanker) in het spijsverteringskanaal? Het expertisecentrum GIOCA (Gastro-Intestinaal Oncologisch Centrum Amsterdam) levert topzorg op het gebied van deze tumoren.

U kunt altijd binnen 5 werkdagen terecht op de polikliniek voor de GIOCA-dag. Op deze dag wordt u onderzocht en gediagnosticeerd en gaat u meestal naar huis met een duidelijke diagnose en behandelplan. U ziet ook alle medisch specialisten van verschillende disciplines op een en dezelfde dag. De behandeling voor slokdarm-maagkanker en HPB (alvleeskliertumoren, galweg- en levertumoren) tumoren vindt plaats op locatie VUmc, De Boelelaan van Amsterdam UMC en de behandeling voor colorectale tumoren op locatie AMC, Meibergdreef.

Afspraken in Amsterdam UMC, locatie VUmc: hoe werkt het?

Wilt u een eerste afspraak maken bij Amsterdam UMC, dan heeft u een verwijzing nodig van uw (huis)arts of specialist. Hier vindt u meer informatie over het maken van een afspraak.

Een vervolgafspraak op deze poli maken, wijzigen of annuleren?

Heeft u al eerder een afspraak gehad bij deze polikliniek? Dan kunt u op verschillende manieren een vervolgafspraak maken. Ook kunt u een afspraak wijzigen of annuleren.

Contactgegevens en locaties

icoon locatie gebouw

Amsterdam UMC, locatie VUmc 
Polikliniekgebouw
De Boelelaan 1118
1081 HZ Amsterdam

Amsterdam UMC, locatie VUmc 
Ziekenhuisgebouw
De Boelelaan 1117
1081 HV Amsterdam

Ga voor meer Lees de routebeschrijving voor auto en fiets, parkeren en openbaar vervoer om bij Amsterdam UMC, locatie VUmc te komen.

Let op! De verschillende onderdelen van GIOCA zitten op verschilende locaties in het polikliniekgebouw van locatie VUmc.

De polikliniek GIOCA voor slokdarm- en maagzorg bevindt zich op de vierde verdieping van de polikliniek bij receptie H.

De polikliniek GIOCA voor lever-, alvleesklier- en de galwegzorg bevindt zich op de eerste verdieping van de polikliniek bij receptie N1.

De multidisciplinaire polikliniek GIOCA voor slokdarm- en maagzorg vindt plaats op woensdag en vrijdag op polikliniek Receptie H. Daar vinden naast de GIOCA-afspraken ook de follow up-afspraken plaats.

Voor het maken of wijzigen van uw poliklinische afspraak of overige vragen kunt u contact opnemen met 020-444 11 00 (kies optie ‘medische vraag voor maag slokdarm team’).

Heeft u klachten welke niet kunnen wachten tot het eerstvolgende verpleegkundig spreekuur zoals:

  • Pijn, braken, diarree, koorts en toenemende kortademigheid
  • Volledige passageklachten (niets meer kunnen eten en/of drinken)
  • Verstopte jejunumsonde of indien deze eruit gevallen is

Neem dan contact op met de (verpleegkundig) spoedlijn: 06-25188483. De spoedlijn is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.00 uur tot 16.00 uur. Buiten kantooruren kunt u bij spoed contact opnemen met uw huisartsenpost. Bij levensbedreigende situaties belt u 112.

Mocht uw jejunumsonde buiten kantoor tijden eruit zijn gevallen, dan dient deze binnen 2 a 3 uur terug geplaatst te worden. Neemt u dan contact op met de spoedeisende hulp van het VUmc: 020-4443636.

Voor een medisch-inhoudelijke vraag voor de verpleegkundig consulent kunt u contact opnemen met 020-444 11 00 (kies optie ‘medische vraag voor maag slokdarm team’). Van maandag t/m vrijdag van 10 uur tot 12 uur is de verpleegkundig consulent bereikbaar tijdens een verpleegkundig spreekuur waarvoor u een terugbelafspraak krijgt.

Voor ‘algemene’ inhoudelijke vragen zijn wij ook bereikbaar per mail: gioca-upper@amsterdamumc.nl

De multidisciplinaire polikliniek GIOCA voor lever-, alvleesklier- en galwegzorg vindt plaats op maandag en donderdag op polikliniek N1. Daar vinden naast de GIOCA-afspraken ook de follow up-afspraken plaats.

Voor het maken of wijzigen van uw poli afspraak of overige vragen, kunt u contact opnemen met het algemene nummer van de polikliniek Heelkunde en Anesthesiologie: 020-444 11 00. U kunt sneller door het menu als u kiest voor de opties 1, 1 en 4.

Heeft u klachten welke niet kunnen wachten tot het eerstvolgende verpleegkundig spreekuur zoals:

  • Pijn, braken en diarree
  • Lichaamstemperatuur is boven de 38,5 graden Celsius
  • U heeft klachten met uw galwegstent of drain

Neem dan contact op met de (verpleegkundig) spoedlijn: 06-11763284. De spoedlijn is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.00 uur tot 16.00 uur. Buiten kantooruren kunt u bij spoed contact opnemen met uw huisartsenpost, tenzij u last heeft van uw stent of drain. Neemt u dan contact op met de spoedeisende hulp van locatie VUmc: 020-4443636. Bij levensbedreigende situaties belt u 112.

Voor een medisch-inhoudelijke vraag voor de verpleegkundig consulent kunt u contact opnemen met het algemene nummer: 020-4441100 (met doorkiesnummer 1, 1 en 2). Van maandag t/m vrijdag van 10 uur tot 12 uur is de verpleegkundig consulent bereikbaar tijdens een verpleegkundig spreekuur waarvoor u een terugbelafspraak krijgt.

Voor ‘algemene’ inhoudelijke vragen zijn wij ook bereikbaar per mail: gioca-hpb@amsterdamumc.nl

Bij opname op locatie VUmc kunt u opgenomen worden op verschillende verpleegafdelingen.

Secretariaat GIOCA

PK 0Y 132

Telnr: 020-444 11 00 (kies optie ‘verwijsbrief’)

E-mail: secr.gioca@amsterdamumc.nl

Zorg waar wij goed in zijn

Andere tumoren (bijv. dikke darmkanker) in het spijsverteringskanaal worden ook binnen GIOCA behandeld, maar dan op locatie AMC

Alvleesklierkanker

De alvleesklier is een langwerpig orgaan dat aan de rugzijde boven in de buikholte ligt. De alvleesklier wordt ook wel het pancreas genoemd.

Galwegkanker

Zowel in de galwegen als in de galblaas kan kanker ontstaan. In Nederland is zowel galweg- als galblaaskanker een weinig voorkomende tumor.

Leverkanker

Er zijn twee typen leverkanker: primaire en secundaire leverkanker. Primaire leverkanker is kanker dat ontstaat uit cellen in de lever.

Levermetastasen

Kanker in de lever ontstaan door uitzaaiingen heten 'levermetastasen'. De uitzaaiingen zijn vaak afkomstig van een tumor in het maagdarmstelsel.

Maagkanker

Wanneer een tumor ontstaat uit cellen in de maag, spreken we van maagkanker. Er kan onderscheid worden gemaakt tussen verschillende soorten maagkanker.

Slokdarmkanker

Bij slokdarmkanker is een kwaadaardige tumor ontstaan uit cellen van de slokdarm. De namen slokdarmcarcinoom en oesophaguscarcinoom worden ook vaak gebruikt.


NET-kanker

Endocriene en neuro-endocriene tumoren zijn zeldzaam en ontstaan meestal in hormoonproducerende organen zoals de schildklier, de alvleesklier, de bijnieren en de bijschildklieren.





Uw artsen en zorgverleners

Alle artsen en zorgverleners
Sarah Derks
Sarah Derks Medisch oncoloog
David Heineman
David Heineman Upper-GI chirurg, Longchirurg
Annuska Schoorlemmer
A. (Annuska) Schoorlemmer Verpleegkundig Specialist HPB, GE Oncologisch congres voorzitter, Voorzitter landelijk Tumor Werkgroep GE Oncologie Verpleegkundigen / Verpleegkundig Specialisten
S. Spoor Verpleegkundig specialist, Colorectaal levermetastasen
Andre Sterk
A.L.A. (Andre) Sterk Verpleegkundig specialist i.o., HPB chirurgie-oncologie

Wachttijden

Het liefst helpen wij u zo snel mogelijk. De werkelijkheid is helaas dat voor verschillende behandelingen een wachttijd bestaat. Dat betekent dat u niet altijd direct terecht kunt voor een eerste afspraak, een onderzoek, behandeling of opname.

Meer uitleg over wachttijden

Patiënteninformatie GIOCA

Wilt u meer weten over dit specialisme of de onderzoeken en behandelingen die we uitvoeren? Bekijk dan onderstaande informatie.

Waarom Amsterdam UMC

We zijn trots op onze zorgverlening. Daarom delen wij graag onze prestaties.

Resultaten en kwaliteiscijfers

Uw mening telt

Wij horen graag uw mening over onze zorg. Deel uw mening en help ons onze zorg te verbeteren.

Kosten en vergoedingen

Wat kost een onderzoek of behandeling? En vergoedt de verzekering dit?

Voorzieningen

Is er gratis koffie? Wifi? Waar koop ik een broodje? Bekijk het overzicht van alle voorzieningen.

Heeft u vragen

De medewerkers van ons service centrum helpen u graag verder.

Uw rechten en plichtten

Informatie over behandeling, veilige zorg en het academisch karakter van Amsterdam UMC.

Informatie voor onderzoekers, verwijzers en professionals

Research

Amsterdam UMC is een academisch ziekenhuis. Dat betekent dat wij dagelijks wetenschappelijk onderzoek doen naar aandoeningen en behandelingen. U kunt bij het researchgedeelte van de website meer lezen over ons wetenschappelijk onderzoek.

Verwijzers

Voor verwijzers heeft GIOCA een aparte pagina. Hier vindt u informatie over hoe u uw patiënt kunt verwijzen naar Amsterdam UMC. Ook voor de contactgegevens kunt u terecht op deze pagina.

Professionals

Bent u een onderzoeker of arts? En wilt u in contact komen met onze artsen of gebruik maken van onze faciliteiten? Lees hier hoe u onze professionals kunt bereiken.