Actuele Wachttijden

Actuele Wachttijden

De wachttijden voor genderzorg lopen verder op


Op deze plek vindt u normaliter de inschatting van wachttijden voor een eerste gesprek (intake)  en voor verdere  behandeling. Op dit moment staan er meer dan 1000 mensen op de wachtlijst voor een intake gesprek en is de wachttijd hiervoor opgelopen tot  meer dan twee jaar voor volwassenen en ruim anderhalf jaar voor kinderen en adolescenten. Hierdoor kunnen wij geen duidelijke uitspraak doen over de duur van deze wachttijd, maar slechts aangeven dat het om een heel lange wachttijd gaat. Wat wij wel zullen blijven aangeven is de verwijsperiode van de mensen die nu worden opgeroepen voor een intake gesprek.
Wij realiseren ons terdege dat dit voor veel mensen slecht nieuws is, maar vinden het ook belangrijk om hierin duidelijk te zijn. Wij zijn op alle mogelijke manieren betrokken om de genderzorg landelijk uit te breiden en zijn daarover in overleg met verzekeraars, met het ministerie van VWS en andere partijen. Het vraagt echter de nodige tijd om dit op te zetten.
Mensen die op de wachtlijst staan voor een intake gesprek zijn over bovenstaande op 28 mei 2018 per brief geÔnformeerd. We houden een lijst met veelgestelde vragen bij over de oplopende wachttijden voor de eerste intake.
De wachttijden binnen het behandeltraject zijn ook toegenomen in de afgelopen maanden. De aangegeven wachttijd is een indicatie.

Hier vindt u maandelijks de verwachte wachttijden voor uw behandeling ťn de veelgestelde vragen over de wachttijden

printen