Herinnering aan Marlien Dijkema

18 januari 2018

'Wat een mooi initiatief, ik kom er op terug!' En: 'Zullen we het begrip positieve gezondheid op de agenda zetten?' Zomaar wat mailtjes van Marlien in onze inbox. Altijd kort, krachtig en enthousiast. En als ze het nodig vond, ging meteen erna de telefoon om even te sparren. Op woensdag 13 december overleed Marlien Dijkema geheel onverwacht.

Marlien Dijkema web

Marlien was manager Jeugd en Gezin Gooi en Vechtstreek en lid van de stuurgroep van de Academische Werkplaats Jeugd en Gezondheid. Igor Meuwese, algemeen directeur van de regio Gooi en Vechtstreek noemt haar een 'betrokken, bevlogen, daadkrachtig en intens liefdevol mens, collega en manager'. Het is dan ook niet voor te stellen dat zij zo plotseling is overleden.

Marlien heeft enorm veel betekend. Zowel voor ouders, kinderen en jeugdigen in de regio als voor collega's en mensen in haar netwerk. In 2013 nam ze het initiatief, samen met stafarts Catelijne van der Hoeven, om hun JGZ te laten aansluiten bij de Academische Werkplaats. Al snel daarna maakte ze zich hard om een innovatief project, het Consultatie- en Adviesteam Jeugd ggz te laten onderzoeken en evalueren.

Haar hart lag onder meer bij vernieuwingen die voortkomen uit het begrip Positieve Gezondheid. Ook maakte ze zich hard voor preventie van ziekteverzuim onder scholieren in de regio. Ze was dan ook meteen enthousiast om mee te doen als pilotregio met vernieuwingen en verbeteringen rond ziekteverzuim.

We gaan haar grote enthousiasme en positieve betrokkenheid bij de Academische Werkplaats heel erg missen.

Mai Chin A Paw, Mariëtte Hoogsteder, Daniëlle Kornet -  van der Aa

bron: Origineel

printen