Ismahan Azrioual, junior onderzoeker bij VoorZorg-Verder

3 oktober 2017

Na vertrek van Edith Visser, is Ismahan Azrioual vanaf september de junior onderzoeker bij VoorZorg-Verder. Ze start met de verdere ontwikkeling van de huisbezoeken en met een evaluatiestudie.

Na het behalen van haar Bachelor Pedagogische Wetenschappen in 2015, heeft Ismahan Azrioual deze zomer de Research Master Developmental Psychopathology in Education and Child Studies aan de Universiteit Leiden cum laude afgerond. Ze is gespecialiseerd in orthopedagogiek, neuropedagogiek en kwantitatieve data.  Bij de afdeling Orthopedagogiek van de Universiteit Leiden deed ze onderzoek naar de ontwikkeling van agressie bij kinderen van 20 maanden oud. Dit onderzoek gebeurde in het kader van Een Goed Begin, waarbij de ontwikkeling van baby's en hun moeders wordt gevolgd tot zij tweeënhalf jaar oud zijn.
'Voor dit onderzoek heb ik veel contact gehad met jonge moeders en kinderen en vragenlijsten bij hen afgenomen. Die ervaring kan ik meteen gebruiken bij mijn werk voor VoorZorg-Verder'.

Foto Ismahan Azrioual web

VoorZorg-Verder
Vanaf september 2017 is Ismahan werkzaam als Junior Onderzoeker bij het project VoorZorg-Verder. VoorZorg is de enige interventie in Nederland die effectief is bevonden in het voorkomen van kindermishandeling. Bij afronding van VoorZorg blijken zowel moeders als VoorZorg-verpleegkundigen behoefte te hebben aan een vervolg van het programma. Om die reden wordt VoorZorg-Verder momenteel ontwikkeld: een integrale verpleegkundige ondersteuning voor zeer kwetsbare moeders gericht op de gezondheid, ontwikkeling en opvoeding van peuters en kleuters.
Inmiddels zijn de eerste huisbezoeken voor moeders met kinderen vanaf tweeënhalf jaar ontwikkeld en al in gebruik door VoorZorg-Verpleegkundigen. 
Ismahan gaat de interventie verder ontwikkelen, onder andere door moeders te interviewen  die VoorZorg hebben afgerond. Daarnaast zal ze een evaluatiestudie uitvoeren om de eerste effecten van VoorZorg-Verder te onderzoeken.

bron: Origineel

printen