Onderwijs

De geneeskundestudenten van nu, zijn de artsen van later.

Het is daarom van belang om hen in een vroeg stadium al kennis te laten maken met de mogelijkheden van een carrière binnen de Jeugdgezondheidszorg. Ook het bevorderen van evidence based handelen moet opgepakt worden aan de basis: tijdens de opleiding geneeskunde.

Vanuit de Academische Werkplaats Jeugd en Gezondheid wordt veel aandacht besteed aan academisch onderwijs over de JGZ en over evidence-based handelen binnen de JGZ. Professionals uit de JGZ-praktijk en medewerkers van het VUmc die betrokken zijn bij de Academische Werkplaats dragen actief bij aan het onderwijs voor geneeskunde-studenten.

Dit gebeurt in de vorm van het verzorgen van colleges. Daarnaast draagt de academische werkplaats bij aan het verlenen van stages aan bachelors, masters en artsen in opleiding tot arts Maatschappij & Gezondheid.

Ook bestaat de mogelijkheid voor jeugdartsen om via de academische werkplaats begeleid te worden bij het opzetten en uitvoeren van praktijk-onderzoek binnen de JGZ, of eventueel bij een promotie-traject.