Betrokken en zorgvuldig - Kennis maakt ons beter

Sharing science, challenging the future

Materialen en praktische informatie voor Ouderen, mantelzorgers en vrijwilligers
U kunt informatie en materialen downloaden over concrete ouderdomsgerelateerde vraagstukken zoals bijvoorbeeld zorg rond het levenseinde bij dementie of empowerment van ouderen.

Informatie en onderwijs voor zorgprofessionals
Bent u vanuit uw vakgebied betrokken bij ouderen dan kunt u op onze site informatie en materialen vinden over zorggerelateerde thema's zoals bijvoorbeeld een brochure over het signaleren en aanpak van eenzaamheid bij ouderen of informatie over ondersteuning van mensen met dementie en mantelzorgers in Ontmoetingscentra. Ook vindt u onder lopend onderzoek de thema's van ouderenonderzoek aan VUmc en VU en contactgegevens van onderzoekers binnen deze thema's. Bent u op zoek naar onderwijs op het gebied van ouderenzorg kijkt u dan eens bij ons onderwijs aanbod. Graag verwijzen wij u naar onze agenda voor interessante symposia, refereersessies en congressen op het gebied van ouderen. 

Platform voor Ouderenonderzoekers
Ben je op zoek naar collega ouderenonderzoekers of mogelijkheden voor samenwerking met andere afdelingen/onderzoeksinstituten kijk dan bij lopend onderzoek . Hier vind je de thema's op het gebied van ouderenonderzoek en collega's die hierbinnen werkzaam zijn. Verder houden wij een overzicht bij met subsidie-mogelijkheden voor onderzoekers op het gebied van ouderenonderzoek. Houd onze agenda in de gaten voor interessante symposia, refereersessies en congressen op het gebied van ouderen.

Advies en overige vragen
Voor advies en overige vragen op het gebied van ouderenonderzoek kunt u ons altijd mailen of bellen op 020-4446770.

Amsterdam Center on Aging - Sharing science, challenging the future 
Het ouderenonderzoek dat door VUmc en VU wordt verricht is breed. Het varieert van fundamenteel onderzoek naar biologische verouderingsprocessen tot onderzoek op het gebied van oudere werknemers, leefstijl en zorg voor ouderen. Het Amsterdam Center on Aging stimuleert samenwerking rond ouderenonderzoek en maakt wetenschappelijke informatie over ouderenonderzoek beschikbaar voor een breed publiek.