Hygiëne

Op de afdeling IC-neonatologie verblijft een zeer kwetsbare patiëntengroep, die door een tekort aan afweer extra gevoelig is voor infecties.                                                            
Om die reden mogen kinderen jonger dan 12 jaar niet op de afdeling IC-neonatologie komen. Broertjes en zusjes van 7-12 jaar mogen wel op de zorgeenheid IC-neonatologie komen indien zij waterpokken hebben doorgemaakt.

Wij verzoeken u vriendelijk telefonisch met de verpleegkundige te overleggen wanneer u twijfelt over infectieziektes voordat u bezoek meeneemt, maar ook als u zelf last heeft van bijvoorbeeld koorts, een koortslip, griep, diarree, enz.

Voor het betreden van een van de units van de zorgeenheid dient u in de sluis (dit is de ruimte tussen de gang en de zorgeenheid) uw jas, horloge, armbanden en ringen af te doen en uw handen te wassen (volgens de richtlijnen voor handhygiëne) met water en zeep bij zichtbaar vuil en vervolgens te desinfecteren met handenalcohol. Laat uw handen vervolgens drogen aan de lucht. Indien uw ringen niet af kunnen, trek dan handschoenen aan die bij de ingang liggen.


 

De hygiëne rondom uw kind wordt uitgelegd door de verpleegkundige. 

printen