Overplaatsing en ontslag

Vanaf het moment dat uw kind minder intensieve zorg nodig heeft zal hij overgeplaatst worden naar een neonatologie afdeling van een algemeen ziekenhuis, vaak bij u in de buurt. Deze overgang is niet altijd even makkelijk.

Vooraf een kijkje nemen
Een ander ziekenhuis betekent vaak andere bezoekregels, mogelijk andere afspraken rondom de verzorging van uw kind, kennismaken met andere artsen en verpleegkundigen die voor uw kind zorgen. Wij raden u daarom aan om, indien de mogelijkheid er is, van tevoren een bezoek aan de andere afdeling te brengen. U kunt zelf hiervoor een afspraak maken. De verpleegkundige die voor uw kind zorgt, kan u tevoren informatiemateriaal geven over de betreffende afdeling.  

Vervoer naar het andere ziekenhuis
www.vumc.nl/indeliftUw kind wordt met de ambulance in een couveuse met bewakingsapparatuur vervoerd. De opgeslagen moedermelk gaat mee in een koelbox. De overplaatsing kan soms sneller plaatvinden dan u verwacht.

Zodra een pasgeborene de zorg van onze afdeling niet meer nodig heeft kan de overplaatsing in gang worden gezet om plaats te maken voor nieuwe hele jonge of hele zieke kinderen. U hoort vaak niet van tevoren hoe laat uw kind wordt overgebracht. Het tijdstip wordt door de ambulancedienst bepaald en is afhankelijk van het aantal andere spoedritten die op dat moment noodzakelijk zijn.

In overleg met de ambulancedienst kan eventueel één van de ouders meerijden.

In het andere ziekenhuis
De arts en verpleegkundige van de afdeling IC-neonatologie dragen tevoren alle relevante  medische en verpleegkundige zaken over aan de artsen en verpleegkundigen van het algemeen ziekenhuis. Deze gegevens en ook van mogelijke andere hulpverleners, worden meegegeven met de ambulance.

Een aantal zaken op de neonatologie afdeling van een algemeen ziekenhuis is vaak anders geregeld. Omdat uw baby geen intensieve zorg behoeft als op onze afdeling wordt er niet zoveel apparatuur gebruikt.

Observaties en controles worden, indien mogelijk, minder vaak uitgevoerd. Ook zijn er minder verpleegkundige aanwezig.

Monitor alarmen worden vaak weergegeven op seinen of via een centraal monitor systeem.
 
Websites andere ziekenhuizen:

printen