ZorgPunt app

Er komt een hoop op je af als je kindje te vroeg wordt geboren. Om u beter te ondersteunen is daarom de ZorgPunt app gelanceerd. De app is  gratis te downloaden in de Google Play Store (Android) of App Store (iOS). De app is een gezamenlijk initiatief van VUmc en het AMC.

Het idee voor de app komt uit de praktijk: verpleegkundige Nathali Nienhuis-Schiedon (IC Neonatologie AMC) deelde haar idee met verpleegkundige Anita Zijp (IC Neonatologie VUmc). De twee verpleegkundigen schreven een plan voor de app, ontvingen een innovatiesubsidie van AMC en VUmc én Stichting Steun Emma en gingen vervolgens aan de slag. Met team van o.a. verpleegkundigen, IT'ers en online specialisten van beide organisaties is de app ontwikkeld, met Synapzz als technisch partner.

Anita en Nathali

Het doel van app is helder: alle informatie op één plek hebt, waar je ook altijd toegang toe hebt. Informatie over bijvoorbeeld behandelingen, uitleg over apparatuur, borstvoeding  en algemene informatie over de  afdeling IC Neonatologie maar ook over VUmc zelf. Een ander belangrijk onderdeel van de app is het dagboek. In dit deel kunt u zelf de ontwikkeling van uw kindje bijhouden, bijvoorbeeld het invullen van het gewicht en hoeveel uw kindje heeft gedronken. Bij deze berichten kunnen ook foto's van uw kindje geplaatst worden.

foto telefoon

Ook verpleegkundigen kunnen foto's en notities plaatsen. Zodat, wanneer u een keer niet bij uw kindje kunt zijn, tóch kunt lezen en zien hoe het met uw kindje gaat. Ook kunt u bijvoorbeeld naaste vrienden en grootouders uitnodigen voor het dagboek, zodat ze (in een afgeschermde omgeving) de voortgang kunnen volgen. Er worden géén medische gegevens in het dagboek gedeeld en kan ook niet worden gezien als een vervanging van het elektronisch patiëntendossier. De dagboek functie is uiteraard optioneel en is alleen toegankelijk met een login, die wordt toegestuurd door de verpleegkundige. De rest van de app is vrij toegankelijk. 

Button--apple-store 
 
Button-google-play-badge 

printen