Op adem komen

Op adem komen 

Klik op bovenstaande afbeelding en zie het filmpje

Stilteruimtes

VU medisch centrum kent meerdere stilteruimtes. Hier vindt u een rustige plek, om alleen te zijn met uw gedachten of gebeden. Er ligt passende literatuur en u kunt iets schrijven in het gedachtenisboekje. U heeft de mogelijkheid een kaars te branden.

 • Kapel
  Begane grond kliniek, ruimte ZH 0 C 65 (bij de centrale liften gaat u rechtsaf) of via de beneden ingang ZH -1 C 118.
  Volg de grijze bordjes met de tekst 'Kapel'
 • Stilteruimte kliniek
  Begane grond kliniek, ruimte ZH 0 B 5 (bij de centrale liften gaat u linksaf)
 • Islamitische gebedsruimte (bij de centrale liften gaat u rechtsaf)
  Kliniek, beneden verdieping ZH -1 C 118.14
  Volg de grijze bordjes met de tekst 'Islamitische gebedsruimte'.
 • Multiculturele stilte- en gebedsruimte 'de Oase'.
  Hal polikliniek, begane grond. De receptiemedewerkers wijzen u graag de weg.

Lunchconcerten

Elke tweede donderdag van de maand kunt u in de kapel van VUmc genieten van een klassiek lunchconcert, van 12.15 - 12.45 uur. De musici zijn over het algemeen jonge mensen die aan het conservatorium zijn opgeleid.

De concertserie is een bijeenkomst van inspiratie en emotie. Bij gelegenheid wordt de klassieke muziek afgewisseld door wereldmuziek, bij interculturele feesten als het Hindoeïstische Divali of het Islamitische Offerfeest.

Exposities

Schilderijen tentoonstelling 'Zwervend Zicht'

Van 24 mei 2018 tot 1 september 2018

Sinds een jaar of twee is Leoni van den Nouland - Meijer begonnen met het oppakken van haar oude hobby. Zij is sinds 2003 werkzaam in het VUMC op de afdeling Radiotherapie.
Na enkele opfris schilder- en tekencursussen heeft haar hobby een vlucht genomen. Overal ziet ze opeens inspiratie voor haar realistische schilderijen. Ze raakt geïnspireerd door mooie uitzichten, gezichten en expressies en wil deze dan ook vangen in haar schilderijen.

Het schilderen van de uitdrukkingen in portretten van mens en dier vindt zij een enorme uitdaging. Door het vele schilderen veranderen haar composities en inzichten nog voortdurend. De mogelijkheden van de verschillende verftechnieken is ze nog volop aan het ontdekken. Ze maakt gebruik van aquarel-, acryl- en olieverf.
Graag nodigen we je uit om haar zwerftocht te komen bekijken.

Expositie kapel


 


  

 

printen