Op adem komen

Op adem komen 

Klik op bovenstaande afbeelding en zie het filmpje

Stilteruimtes

VU medisch centrum kent meerdere stilteruimtes. Hier vindt u een rustige plek, om alleen te zijn met uw gedachten of gebeden. Er ligt passende literatuur en u kunt iets schrijven in het gedachtenisboekje. U heeft de mogelijkheid een kaars te branden.

 • Kapel
  Begane grond kliniek, ruimte ZH 0 C 65 (bij de centrale liften gaat u rechtsaf) of via de beneden ingang ZH -1 C 118.
  Volg de grijze bordjes met de tekst 'Kapel'
 • Stilteruimte kliniek
  Begane grond kliniek, ruimte ZH 0 B 5 (bij de centrale liften gaat u linksaf)
 • Islamitische gebedsruimte (bij de centrale liften gaat u rechtsaf)
  Kliniek, beneden verdieping ZH -1 C 118.14
  Volg de grijze bordjes met de tekst 'Islamitische gebedsruimte'.
 • Multiculturele stilte- en gebedsruimte 'de Oase'.
  Hal polikliniek, begane grond. De receptiemedewerkers wijzen u graag de weg.

Lunchconcerten

Elke tweede donderdag van de maand kunt u in de kapel van VUmc genieten van een klassiek lunchconcert, van 12.15 - 12.45 uur. De musici zijn over het algemeen jonge mensen die aan het conservatorium zijn opgeleid.

De concertserie is een bijeenkomst van inspiratie en emotie. Bij gelegenheid wordt de klassieke muziek afgewisseld door wereldmuziek, bij interculturele feesten als het Hindoeïstische Divali of het Islamitische Offerfeest.

Exposities

Schilderijen tentoonstelling 'Onderweg'

Van 13 maart 2018 tot 15 mei 2018

Hettie Fagel tekent en schildert al haar hele leven. Ze is opgeleid tot lerares tekenen en textiele werkvormen. Daarnaast heeft ze kunstgeschiedenis gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Tot voor kort was ze medewerkster van VUmc.

Haar streven is zulke goede composities te maken dat ze van alle kanten in balans zijn. De manier waarop het schilderij hangt is dus niet vaststaand. Dit kan ook op z'n kop of op z'n kant zijn.

Het maken van een schilderij is voor haar een spel. Ze zoekt naar een combinatie van kleuren, vormen en structuren, die zelf betekenis geeft aan het beeld. Daarbij maakt ze gebruik van gemengde technieken. Haar onderwerpen komen vaak tijdens het werk tevoorschijn. Op een aantal van haar schilderijen komen vormen voor, die doen denken aan rijen mensen. Mensen die onderweg zijn ergens naartoe.

Expositie kapel


 


  

 

printen