Betrokken en zorgvuldig - Kennis maakt ons beter

Behandelmethoden

Er zijn veel soorten kanker en nog veel meer verschillende patiënten met kanker. Iedere soort kanker en iedere patiënt heeft een andere benadering nodig. Bijvoorbeeld omdat u naast de ziekte kanker nog een andere ziekte heeft. Bij VUmc Cancer Center Amsterdam wordt uw behandeling volledig toegespitst op uw persoonlijke situatie en wensen.

De belangrijkste methoden om kanker te behandelen zetten we voor u op een rij. Vaak zal uw behandeling bestaan uit een combinatie van onderstaande methoden.

Opereren
Behandelmethoden - OpererenDe oncologische chirurgen van VUmc Cancer Center Amsterdam zijn gespecialiseerd in het chirurgisch verwijderen van tumoren. VUmc Cancer Center Amsterdam beschikt over een hypermodern OK-complex dat geheel volgens de allerlaatste richtlijnen is ingericht.

Chemotherapie
Behandelmethoden - ChemotherapieChemotherapie is een van de bekendste behandelingen voor kanker. Voor deze behandeling moet u soms worden opgenomen, maar vaak kan het ook poliklinisch of thuis plaatsvinden.

Bestraling (radiotherapie)
Behandelmethode - BestralingBij kanker vormen zich kwaadaardige cellen (tumoren) in het lichaam. Doel van de straling is die kankercellen te doden, terwijl het gezonde weefsel zoveel mogelijk intact blijft. VUmc Cancer Center Amsterdam beschikt over geavanceerde bestralingsapparatuur die de exacte plek van de tumor kan vaststellen en de beste manier van bestralen kan bepalen.

Therapie op maat ('Targeted therapy')
Behandelmethode - Therapie op maatEr is een breed scala aan medicijnen beschikbaar, waarmee we kanker kunnen behandelen. Soms is dit in combinatie met een van de andere methoden die hier genoemd worden.

Immuuntherapie
Behandelmethode - ImmuuntherapieImmuuntherapie is een relatief nieuwe manier van kanker behandelen. Hierbij wordt uw natuurlijke afweersysteem ingezet om de kanker te bestrijden. Het wordt bijvoorbeeld al met succes ingezet bij longkanker en huidkanker (melanomen). Ons ziekenhuis beschikt over een centrum voor immuuntherapie waar continue onderzoek en behandeling gedaan wordt naar deze relatief nieuwe behandelmethode.

printen