Betrokken en zorgvuldig - Kennis maakt ons beter

Diagnose stellen

Diagnose stellen
Als u symptomen heeft die mogelijk wijzen op kanker wilt u zo snel mogelijk precies weten wat er aan de hand is. Wij begrijpen uw onzekerheid en stellen alles in het werk om u zo snel mogelijk duidelijkheid te geven. Dit kan vaak al binnen enkele dagen. Hiervoor beschikken wij over hypermoderne technieken en methodes. Voor sommige soorten kanker bieden wij sneldiagnostiek. Dit betekent dat u al binnen 48 uur na uw eerste afspraak een diagnose en een behandelplan krijgt. In deze korte tijd zijn de uitslagen van de scans en het bloed- en weefselonderzoek bekend, zijn de resultaten met alle betrokken artsen besproken en is er een plan opgesteld hoe de ziekte het beste kan worden behandeld.

Bij VUmc Cancer Center Amsterdam werken we in multidisciplinaire teams. Dit betekent dat uw situatie altijd besproken wordt in een team van meerdere artsen van verschillende specialismen. Omdat iedere arts met een andere blik kijkt, wordt uw diagnose zeer zorgvuldig gesteld. Gezamenlijk bekijken we welke behandeling zo effectief mogelijk is en past bij uw persoonlijke situatie.
Bovendien zijn wij goed op de hoogte van de expertise in andere ziekenhuizen. Als wij van mening zijn dat u een effectievere behandeling elders kunt krijgen, dan vertellen wij u dit.

printen