Betrokken en zorgvuldig - Kennis maakt ons beter

In zes jaar tijd werd totaal al €1,1 aan sponsorgeld bij elkaar gerend voor het onderzoek naar kanker

Met marathon ruim een miljoen euro opgehaald voor Cancer Center Amsterdam

16 oktober 2017

Zondag 15 oktober hebben renners van de TCS Amsterdam Marathon ruim 137.000 euro opgehaald voor VUmc Cancer Center Amsterdam. VUmc CCA koopt hiermee een Vectra Polaris, een apparaat waarmee tumorentypen vastgesteld kunnen worden. Dit is een belangrijke stap naar het kunnen bepalen welke immuuntherapie het beste werkt bij individuele patiënten met kanker.
VUmc Cancer Center Amsterdam is al zes jaar hét goede doel van de TCS Amsterdam Marathon. Dat heeft in totaal geresulteerd in sponsorgelden voor het onderzoek naar kanker van meer dan één miljoen euro.

2017-10-16 Opbrengst CCA
V.l.n.r.: Abhinav Kumar (TCS), Geert Kazemier (VUmc CCA) en Cees Pronk (Le Champion)

Jaarlijks neemt een team van ca. 70 renners van VUmc deel aan de (halve) marathon of de 8 km run. Daarmee halen zij geld op. Ook andere deelnemers kunnen bij inschrijving een bijdrage doneren. Samen met de sponsoring van titelsponsor Tata Consultancy Services (TCS), wereldwijd leverancier van IT-services, adviesdiensten en bedrijfsoplossingen en andere bedrijven heeft dat dus al ruim één miljoen euro opgeleverd. Geld dat in de afgelopen jaren goed is geïnvesteerd in verschillende apparatuur ten gunste van het onderzoek naar kanker.

Jossie Rotman, onderzoeker bij het VUmc CCA: "Het is een enorme uitdaging om zelf de halve marathon te rennen, maar het is uiteindelijk de gedachte dat je daarmee talloze patiënten kan helpen, die ervoor zorgt dat  je de marathon volbrengt."
Jossie Roman, onderzoeker bij het VUmc CCA en deelneemster van de marathon aan het woord in de #TCSSuperheroes social media campagne.

Geert Kazemier, directeur stichting VUmc CCA: "De samenwerking met de TCS Amsterdam Marathon is ontzettend waardevol voor ons onderzoek. Met al het geld dat  sinds 2011 is opgehaald heeft het onderzoek naar kanker al grote stappen kunnen zetten voor diagnostiek en behandeling van mensen met kanker. We zijn dankbaar voor iedereen die hierbij heeft geholpen."

Amit Kapur, Directeur en Hoofd van TCS Benelux: "Iets teruggeven aan de samenleving waarin we actief zijn, is sinds het ontstaan van de Tata Groep ons uitgangspunt. We steunen al sinds 1941 internationaal kankeronderzoek. Met het sponsoren van de marathon willen we tegelijkertijd ook een gezonde levensstijl stimuleren bij medewerkers, klanten en partners. Het is fantastisch dat we dankzij de samenwerking tussen de Amsterdam Marathon en het VUmc CCA deze twee kunnen combineren."

bron: Origineel

printen