Betrokken en zorgvuldig - Kennis maakt ons beter

Missie en visie

Missie en visie Adrienne
Waar staat VUmc Cancer Center Amsterdam voor?

26 specialismen en 500 onderzoekers bundelen hun krachten in VUmc Cancer Center Amsterdam. Met als resultaat kankerzorg op topniveau en baanbrekende onderzoeksresultaten. We bieden patiënten met kanker de beste mogelijke zorg in combinatie met innovatief onderzoek en opleiding van artsen, verpleegkundigen en onderzoekers. Dit leidt tot genezing, een hogere levensverwachting en verbetering van de kwaliteit van leven van patiënten met kanker. Bovendien vermindert het de impact van kanker op de gezondheidszorg en maatschappij. 

Waar gaat VUmc Cancer Center Amsterdam voor?
Het is onze ambitie om een internationaal vooraanstaand universitair kankercentrum te zijn dat de behandeling, levensverwachting en kwaliteit van leven van patiënten met kanker optimaliseert door de (vroege) opsporing van kanker te verbeteren en patiënten te voorzien van een maximaal persoonlijke, patiënt-specifieke behandeling.
Wij zijn ervan overtuigd dat een geïntegreerde, multidisciplinaire benadering noodzakelijk is voor de beste en meest innovatieve zorg, maar ook om de bevindingen vanuit het laboratorium in de klinische praktijk te brengen. Bovendien kunnen we zo de beste opleiding van de volgende generatie studenten, artsen, verpleegkundigen en onderzoekers garanderen met aandacht voor de laatste ontwikkelingen op gebied van oncologie.

Om deze doelen te realiseren:

  • Bundelen we al onze kennis, kracht en expertise om patiënten de beste zorg en behandeling te bieden.
  • Geven we patiënten toegang tot nieuwe geneesmiddelen door onderzoek.
  • Bieden we de meest moderne technieken en faciliteiten voor diagnostiek en therapie op maat.
  • Bieden we excellente zorg aan onze patiënten door volledige integratie van alle specialismen binnen een universitair medisch centrum.
  • Verbinden we basaal en translationeel onderzoek in klinische studies en topreferente klinische zorg.
  • Hebben we oog voor de ingrijpende gevolgen van de ziekte kanker voor de patiënt en hun omgeving
printen