Betrokken en zorgvuldig - Kennis maakt ons beter

Naar Regionale Oncologienetwerken

  RONlogo

In Nederland krijgen nog niet alle patiënten met de diagnose kanker een state-of-the-art behandeling. De ontwikkeling van de regionale oncologienetwerken moet dit verbeteren. Hier zetten algemene ziekenhuizen, huisartsen, patiënten(vertegenwoordigers) en VUmc netwerken op die zorgen voor regie en afstemming over de samenwerking in diagnostiek en behandeling in de regio.

Het VUmc Cancer Center Amsterdam maakt deel uit van het project regionale oncologienetwerken binnen het Citrienfonds, een initiatief van Minister Schippers van VWS en gesteund door de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) en ZonMW

Op deze pagina vindt u informatie over de samenwerkingsverbanden in de regio Noord-Holland, tevens houden we u graag op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en bijeenkomsten. Bekijk de animatiefilm, die een beeld geeft van wat het programma inhoudt.

Expertpanel Colorectale Levermetastasen (CRLM)
Het multidisciplinaire expertpanel in VUmc bestaat uit meerdere specialisten waaronder chirurgen en (interventie)radiologen met bewezen expertise op het gebied van CRLM. Advies van het expertpanel kan worden ingewonnen door een ziekenhuis dat niet gespecialiseerd is in de behandeling van CRLM of wanneer er in een levercentrum specifieke vragen zijn over het behandeltraject.

Momenteel werken de volgende partners samen op het gebied van CRLM in de regio Noord-Holland. 

  • Ziekenhuis Amstelland
  • Noordwest Ziekenhuisgroep
  • VUmc Cancer Center Amsterdam

Hoe werkt het expertpanel?
De verwijzer upload in een beveiligde web-omgeving de radiologische beelden (CT-, PETCT- en/of MRI-scans) van de patiënt. Vervolgens wordt er binnen 48 uur een onafhankelijk advies uitgebracht over de mogelijkheid tot lokale behandeling van de colorectale levermetastasen en/of lopende klinische studies waarvoor de patiënt in aanmerking zou komen.     Infographic expertpanel

Na een succesvolle implementatie van het expertpanel CRLM worden momenteel de eerste stappen naar een expertpanel hematologie en longoncologie gezet.

printen