Betrokken en zorgvuldig - Kennis maakt ons beter

Voetenteam

Diabetische voet

De voeten van mensen met diabetes vereisen veel aandacht en zorg. Daarvoor kunt u in uw eigen buurt naar een podotherapeut en een pedicure gaan.
Toch kunnen vervelende problemen aan de voeten ontstaan, zoals het veranderen van de vorm van de voet, het krijgen van wonden en infecties. Het Voetenteam is gespecialiseerd in het behandelen van die problemen.

Voetenteam

Ons team houdt één keer per week spreekuur op de polikliniek Revalidatiegeneeskunde. Daarbij zijn aanwezig: revalidatiearts, internist, vaatchirurg, podotherapeut, orthopedisch schoenmaker en doktersassistent.
Wij onderzoeken uw voeten: wat is de klacht, wat is er gebeurd? Ook vragen we over uw diabetes en andere medische zaken. Als het nodig is, laten we röntgenfoto's maken en het bloed onderzoeken.
Daarna bespreken we met u samen wat er aan de hand is en wat de beste behandeling is.

Behandelingen

Bij een diabetische voet met wonden zijn er vaak meerdere oorzaken. Die moeten zo goed mogelijk verholpen worden.
Het team kijkt of uw diabetes goed is ingesteld; een infectie wordt behandeld; soms staan uw woon- en leefomstandigheden de wondgenezing in de weg; als uw voet niet goed in de schoen past, is een aangepaste schoen nodig; ook kan een gipsbehandeling het beste zijn of een operatie aan de bloedvaten.

Belangrijk is dat u begrijpt waardoor de klachten zijn ontstaan. Daar besteden we veel aandacht aan. Met die kennis kunt u zelf veel doen om nieuwe problemen te voorkomen.

Afspraak bij het Voetenteam

De revalidatiearts, internist, endocrinoloog, nefroloog en vaatchirurg van VU medisch centrum kan u verwijzen naar het Voetenteam.

Bij spoed in het weekend en 's avonds kunt u naar de spoedeisende hulp gaan.

printen