Betrokken en zorgvuldig - Kennis maakt ons beter

Wij heten u welkom in VUmc. In ons ziekenhuis streven wij naar de beste kwaliteit van zorg. Met de website VUmc Hematologie willen wij hieraan bijdragen.
Het is ons streven om in een omgeving waarin de patiënt zich veilig voelt, zorg op maat te bieden. Daarbij vinden wij menselijke waardigheid en een respectvolle, persoonlijke benadering van de patiënt en zijn of haar naasten belangrijk. U krijgt als patiënt informatie over de onderzoeken die nodig zijn om de ziekte vast te stellen, de uiteindelijke diagnose en de behandelingen die beschikbaar zijn, zodat u bewuste keuzes kan maken over de behandeling.

Een behandeling kan intensief zijn, met als doel het genezen van de ziekte. Soms is genezing helaas niet mogelijk, maar dat betekent niet dat wij dan geen zorg kunnen leveren. Dan is de zorg gericht op het onderdrukken van de ziekte en het verminderen van klachten die kunnen ontstaan door de ziekte. Bij de keuze van de behandeling telt niet alleen de kans op succes van de behandeling maar wegen ook de bijwerkingen mee. Ook begeleiden we patiënten in de laatste levensfase. In alle fasen van de behandeling is professionele psychologische hulp beschikbaar indien dit gewenst is.

Doelstellingen van de afdeling Hematologie:

  1. De afdeling hematologie van het VUmc voelt zich verantwoordelijk voor het geven van hematologische intensive care in al zijn facetten aan patiënten in de regio van het Integraal Kankercentrum Amsterdam en in de regio Stedendriehoek van het Integraal Kankercentrum Stedendriehoek Twente.
  2. De afdeling hematologie wil haar zorg aan de haar toevertrouwde patiënten geven op basis van dag en nacht geldende continuïteit.
  3. De afdeling hematologie verricht celbiologische research samenhangend met klinische vragen die gesteld worden bij de diagnostiek en behandeling van hemato-oncologische ziekten.
  4. De afdeling hematologie acht de uitoefening van diagnostiek en behandeling van kwaadaardige hematologische ziekten op het hoogste niveau één van haar belangrijkste taken.
  5. De afdeling hematologie beschouwt de psychosociale zorg van de aan haar toevertrouwde patiënten en hun sociale omgeving als een integraal onderdeel van hematologische intensive care.
  6. De afdeling hematologie wil haar artsen, verpleegkundigen, doktersassistenten, administratieve medewerkers, laboratoriumpersoneel en andere medewerkers steunen en stimuleren in hun persoonlijke en vaktechnische ontwikkeling.
  7. De afdeling hematologie hanteert een kwaliteitssysteem waarmee continu en systematisch aan verbetering wordt gewerkt.