Betrokken en zorgvuldig - Kennis maakt ons beter

Voorlichting door lotgenoten

Lotgenoten voorlichting over de laatste levensfase.

Het videoproject ?Als je niet meer beter wordt...? omvat 24 minidocumentaires waarin acht mensen vertellen wat hen overkwam toen zij hoorden dat zij ongeneeslijk ziek waren. Het doel is om de dilemma's in de laatste levensfase zichtbaar en bespreekbaar te maken zodat door de ongeneeslijk zieke kijker (meer) gefundeerde  besluiten en keuzes kunnen worden gemaakt. Mťťr weten over de laatste levensfase helpt ook onrust en angst te verminderen, waardoor de kwaliteit van leven van 'patiŽnt' ťn naasten verbetert.

Elke minidocumentaire behandeld ťťn aspect van de laatste levensfase. Kijkers (patiŽnten, naasten...) kunnen dus gericht kiezen welk onderwerp ze wel willen bekijken, en welk onderwerp op dat moment nog te heftig is.

Huisartsen, oncologisch verpleegkundigen, maatschappelijk werkenden e.a. kunnen 'hun' patiŽnten of cliŽnten begeleiden bij het (selectief) bekijken van deze video's.

De video's zijn beschikbaar op dvd en te bestellen via www.alsjenietmeerbeterwordt.nl. Op diezelfde site zijn de video's overigens ook integraal te zien.

"Als je niet meer beter wordt..." kreeg de tweede prijs van de Els Borst-prijs (?  3500,-), en heeft de KNMG-prijs ?Pluim van KNMG district XIII? gewonnen ter waarde van ? 10.000,-.

Door op onderstaande link te klikken kunt u de video's zelf bekijken!  
als je niet meer beter wordt

printen