Betrokken en zorgvuldig - Kennis maakt ons beter

Polikliniek hematologie

Routebeschrijving en locatie

Lees de routebeschrijving auto en fiets, parkeren en openbaar vervoer om bij de polikliniek van VUmc te komen.

Het specialisme hematologie bevindt zich in de polikliniek bij receptie W6,  op de 6e verdieping. Let op! Neem niet direct de lift in de centrale hal, maar loop voorbij het servicecentrum patiënt & zorgverlener naar de liften voor receptie W. Bekijk de interactieve route naar receptie W6 en print de route desgewenst uit, of bekijk met uw mobiele telefoon de route in beeld.

Ken uw arts

Lees meer over de artsen van hematologie.

Afspraak maken / wijzigen

Belangrijk: U brengt altijd eerst een bezoek aan uw huisarts of verwijzend specialist voordat u doorverwezen kunt worden naar VUmc. Om een eerste afspraak met u te kunnen maken hebben wij namelijk vooraf een verwijsbrief van uw huisarts of verwijzend specialist nodig.  

U kunt op de pagina afspraak maken, wijzigen of afzeggen meer lezen over de gang van zaken bij VUmc.

Uw eerste bezoek 

Als u voor de eerste keer op de polikliniek komt is het nodig om u in te schrijven bij de inschrijf /afsprakenbalie. Ook als uw gegevens zijn gewijzigd, bijvoorbeeld adres, telefoonnummer of verzekeringsgegevens, kunt u dit doorgeven bij de inschrijfbalie. U wordt verzocht om 15 minuten vóór het begin van de afspraak te komen. Lees alles over de gang vanzaken op de polikliniek op de pagina uw eerste bezoek aan de polikliniek.  

Neem altijd uw legitimatiebewijs en verzekeringspasje mee.

Patiëntenfolders

De artsen, verpleegkundigen en andere medewerkers die u behandelen, geven u mondeling informatie over de onderzoeken en behandelingen die u ondergaat. Vaak is het prettig om die informatie nog eens te kunnen nalezen. Daarom is er over veel voorkomende onderzoeken en behandelingen in VUmc voorlichtingsmateriaal ontwikkeld. Deze voorlichtingsfolders of -brochures krijgt u van de behandelend arts of verpleegkundige, maar zijn ook downloadbaar als pdf bestand:

Voor aanvullende informatie kunt u terecht bij het servicecentrum patiënt & zorgverlener

Wachttijden en toegangstijden

Ieder ziekenhuis heeft tegenwoordig te maken met wachttijden. Ook VUmc.

Een wachttijd houdt in dat een patiënt niet direct in het ziekenhuis terecht kan voor de gewenste behandeling. Een dergelijke behandeling kan variëren van een bezoek aan een polikliniek, een dagbehandeling, een chirurgische ingreep tot een opname in het ziekenhuis.

U kunt meer lezen over het hoe en waarom van wachttijden of u kunt direct doorklikken naar de actuele wachttijden en toegangstijden van hematologie.

Algemene informatie polikliniek

Kijk ook bij de algemene informatie over de gang van zaken en de voorzieningen in de polikliniek.

Website en andere links

printen