Betrokken en zorgvuldig - Kennis maakt ons beter

MS-wetenschapper Hanneke Hulst lid van De Jonge Akademie

13 november 2017

De Jonge Akademie heeft dr. Hanneke Hulst samen met negen talentvolle wetenschappers gekozen om haar gelederen te versterken. Hulst doet bij VUmc onderzoek naar cognitie (denkvermogen) bij mensen met MS. Op 26 maart 2018 zal zij officieel geïnstalleerd worden.

Hanneke_JAHanneke wil graag dat cognitieve problemen bij MS meer bekendheid krijgen en ze wil mensen die deze problemen ervaren beter kunnen helpen. Naast het bestuderen hoe cognitieve problemen bij MS ontstaan, doet zij onderzoek naar mogelijke behandelingen ter verbetering van het cognitief functioneren van mensen met MS.

De Jonge Akademie is binnen de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen een zelfstandig en innovatief platform van jonge topwetenschappers. De leden zijn stuk voor stuk buitengewone onderzoekers met een brede belangstelling voor wetenschapsbeoefening en wetenschapscommunicatie. Het lidmaatschap duurt vijf jaar.

Dit schrijft de KNAW over Hanneke Hulst:
Hersenwetenschapper Hanneke Hulst (1983) is gespecialiseerd in de ziekte multiple sclerose (MS). Ze doet onderzoek naar cognitieve stoornissen bij mensen met MS en stelt dat we meer kunnen doen tegen deze problemen dan enkel tips-en-trucs aanleren. Zo onderzocht zij samen met Stichting Dance for Health de effecten van een dansprogramma op de cognitieve functies van mensen met MS. Hanneke Hulst is een fervent voorstander van interdisciplinair onderzoek en van communicatie met het algemeen publiek en patiënten. Ze schrijft columns over de mens achter de ziekte en publiceerde het boek 'Cognitie, ván wetenschappers vóór mensen met MS en hun omgeving', met daarbij een dvd voor hen die moeite hebben met lezen. Haar droom voor de toekomst is 'dat maatschappelijke debatten over vaccinatie, migratie en integratie, opwarming van de aarde,  of nationalisme versus globalisme, gestoeld zijn op meer dan 'zomaar een mening'.

bron: Origineel

printen