Betrokken en zorgvuldig - Kennis maakt ons beter

Twee MS onderzoeksters genomineerd voor VIVA400 categorie Knappe Koppen

5 oktober 2018

Van Amsterdam UMC, locatie VUmc zijn er in totaal vijf onderzoeksters genomineerd voor de VIVA400 prijs in de categorie Knappe Koppen. Twee daarvan zijn zeer nauw betrokken bij het onderzoek van MS centrum Amsterdam. Dat zijn Charlotte Teunissen, hoogleraar neurochemie, en Hanneke Hulst, neurowetenschapster. De overige onderzoeksters zijn: Connie Jimenez, hoogleraar Translationele OncoProteomics, Chermaine Kwant-Van Weelderen, onderszoekster aan Pulmonale Arteriële Hypertensie en neuropsycholoog Sietske Sikkes.

Hanneke Hulst
Hanneke2018Hanneke is gespecialiseerd in MS. Ze doet onderzoek naar cognitieve stoornissen bij mensen met MS en stelt dat we meer kunnen doen tegen deze problemen dan patiënten alleen maar tips-en-trucs aanleren. Zo onderzocht Hanneke samen met Stichting Dance for Health de effecten van een dansprogramma op de cognitieve functies van mensen met MS.

Charlotte Teunissen
Charlotte2018Wetenschapper Charlotte is dit jaar als eerste vrouw in Europa benoemd tot professor in de neurochemie bij Amsterdam UMC. Haar onderzoek richt zich op het zoeken naar stoffen in hersenvocht en bloed, zogenaamde biomarkers, die ziektes kunnen aantonen. De meeste mensen uit haar onderzoeksgroep werken aan de ziekte van Alzheimer. Wij hopen dat er in de komende jaren meer geld beschikbaar komt voor het vinden van biomarkers die het verloop van de MS voorspelen en biomarkers die de effectiviteit van medicijnen in een vroeg stadium kunnen aantonen.

VIVA 400
De VIVA400 is een lijst met 400 inspirerende vrouwen die uitblinken in hun vakgebied. Vrouwen die het afgelopen jaar in de schijnwerpers stonden doordat ze bijvoorbeeld een speciale prijs wonnen, een geslaagd en uniek idee hadden, een succesvolle eigen business startten of een bijzondere prestatie neerzetten. De VIVA400-awards worden uitgereikt binnen zes categorieën; Creatieven, Knappe Koppen, Krachtpatsers, Techtalenten, Wereldverbeteraars en Zakenwonders. Tot en met dinsdag 6 november kan er via viva400.nl gestemd worden. De jury van VIVA400 kiest de winnaars en op 15 november is de uitreiking van de VIVA400-awards.

Stemmen
Stemmen kan via www.viva.nl/viva400/knappekoppen. Je kan 1 stem per categorie uitbrengen.

bron: Origineel

printen