Betrokken en zorgvuldig - Kennis maakt ons beter

Ik geef om meer onderzoek naar MS

Steun ons

Ik geef aan MS

VUmc MS Centrum Amsterdam geeft om een betere toekomst voor mensen met MS. Een toekomst waarin dromen uitkomen, ondanks MS. Een toekomst waarin op het juiste moment de beste behandeling gestart wordt. Een toekomst waarin we naast ontstekingen in de hersenen ook schade aan de zenuwen voorkomen. Een toekomst waarin we de progressie van de ziekte stoppen en mensen beter maken. Een toekomst die wij graag mogelijk maken. Helpt u ons daarbij?

Geef om een betere toekomst voor mensen met MS.
Geef aan VUmc MS Centrum Amsterdam

 

 

  Lees de flyer: Ik geef om VUmc

Ik geef om VUmc
Op de website www.VUmc.nl/ikgeefom kunt u verschillende filmpjes bekijken, waarin twintig mensen vertellen waarom zij geven om VUmc. Onder andere te zien zijn: MS-onderzoekster Elga de Vries, MS-neuroloog Joep Killestein en Gert-Jan Stoop, MS-patiënt, samen met zijn vrouw.

Blijf op de hoogte
U kunt zich ook gratis abonneren op VUmc in praktijk, het digitale magazine waarmee wij u op de hoogte houden van ontwikkelingen in patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs. Leer hier meer over op: www.vumc.nl/patienten/vumc-inpraktijk

Ik wil een actie organiseren

Wil je graag geld inzamelen voor onderzoek naar MS. Maar weet je niet wat of hoe je moet starten? Kijk in de Toolkit: actie voor MS.

Je kan de MS info flyer gebruiken voor het geven van informatie.

Een actiepagina maken om gemakkelijk geld te maken doe je via het MS Centrum actieplatform.

Projecten

Hieronder staan projecten waaraan u kunt doneren. Klik op de titel van een project voor meer informatie.

  TitelDoel
 Project Y Waarom verloopt MS bij iedereen anders
 MS-medicatie veiliger MRI herkent ernstige complicaties MS-medicijnen
 MS stoppen De progressie van de MS stoppen door meer kennis over de progressie van de ziekte
 Expertisecentrum Cognitie Specialistische zorg en onderzoek van cognitieve klachten bij MS

Steunen via VUmc Fonds 

 Er zijn verschillende mogelijkheden om te doneren via VUmc Fonds:

Eenmalige gift of machtiging

  • Online via formulier
  • Via een overschrijving op rekeningnummer NL46INGB0000004818 t.n.v. VUmc Fonds in Amsterdam o.v.v. MS Centrum. 

Periodieke machtiging

Vindt u MS-onderzoek zo belangrijk dat u dit voor langere tijd wilt steunen, kies dan voor een periodieke machtiging. U machtigt ons dan om elke maand, kwartaal of jaar (afhankelijk van de frequentie die u heeft gekozen) een vast bedrag van uw rekening te schrijven. Periodieke machtigingen helpen ons gerichter plannen te maken, omdat we van tevoren weten op hoeveel geld een project kan rekenen.

Vul het online formulier in om ons periodiek te machtigen, kies hierbij de optie: 'Ik wil periodiek machtigen'

Periodieke schenking

Een periodieke schenking heeft grote voordelen, voor u én voor het project van uw keuze.

  • Een periodieke schenking is een schriftelijk vastgelegde afspraak dat u minimaal vijf jaar lang een bepaald bedrag schenkt.
  • Hoeveel, dat maakt niet uit.
  • Voordeel voor u is dat deze schenking volledig aftrekbaar is voor de inkomstenbelasting. En wij weten voor een langere periode zeker dat we dit project kunnen financieren.

Sinds 2014 is het niet meer verplicht deze akte via de notaris vast te leggen. VUmc Fonds gebruikt de modelaktes van de Belastingdienst,  u weet dan zeker dat deze geaccepteerd zijn. U hoeft er de deur niet voor uit. Wij sturen u de notariële akte graag op.

Wilt u periodiekschenken vul dan het periodiek schenken formulier in.

Legaat of erfstelling

Wilt u ons fonds of een specifiek project ook na uw overlijden blijven steunen? Dan kunt u dit opnemen in uw testament, in de vorm van een legaat of een erfstelling.

U leest alles over deze mogelijkheid in onze  'Nalatenschapbrochure'

VUmc Fonds
VUmc Fonds helpt alle afdelingen en onderdelen van VUmc bij het inzamelen van geld. VUmc MS Centrum Amsterdam is een van deze projecten. VUmc Fonds heeft ANBI-status. Als donateur ontvangt u het blad Eigenwijs, over de projecten van het VUmc Fonds.

Steunen via Stichting MS Research

Doneren via Stichting MS Research

  • Geoormerkt geven; U kunt via Stichting MS Research geoormerkt doneren aan VUmc MS Centrum Amsterdam. U kunt een gift overmaken naar de Stichting MS Research in Voorschoten op rekening nummer NL36INGB0004941716 o.v.v. MS Centrum Amsterdam.
  • Fondsenwervende actie; Viert u binnenkort een bijzonder jubileum, gaat u met uw bedrijf meedoen aan een sportief evenement of organiseert uw serviceclub een fondsenwervend evenement, denk dan aan onderzoek naar MS als goed doel. We helpen u graag bij het plannen van uw actie. Wilt u meer informatie ontvangen of een actie aanmelden, neem dan contact op via bureaumscentrum@vumc.nl of inactievoorms@msresearch.nl.
    Graag in uw mail vermelden dat u de actie opzet voor VUmc MS Centrum Amsterdam

Stichting MS Research
Sinds de oprichting van de Stichting MS Research ruim 30 jaar geleden is er een nauwe samenwerking met de MS-onderzoekers van het VUmc. Stichting MS Research is een fondsenwervende instelling (CBS gekeurd) met als belangrijkste doel het bevorderen van wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte MS. Dit onderzoek moet leiden tot het vinden van de oorzaak van de ziekte en de verdere verbetering van de behandeling van mensen met MS. Daarnaast geeft MSR voorlichting over MS aan een breed publiek en financiert zij het ontwikkelen van kwaliteitsmodellen voor zorg.
Vijftien jaar geleden stond Stichting MS Research aan de wieg van de oprichting van het VUmc MS Centrum Amsterdam. Al die jaren heeft de stichting het centrum gesteund door middel van programmasubsidies en individuele subsidies voor pilots, projecten en fellowships. De laatste jaren werken we ook actief samen aan het werven van middelen voor onderzoek naar MS.
Voor meer informatie over de stichting, kijk op: www.msresearch.nl. 

Meer informatie 

Als u geïnteresseerd bent om het VUmc MS Centrum Amsterdam te steunen, dan kunt u contact opnemen met het Bureau van het VUmc MS Centrum Amsterdam. Wij geven u graag meer informatie over het MS Centrum en maken een afspraak met u indien gewenst.

Bureau MS Centrum
VU medisch centrum, kamer PK 4X180
Postbus 7057
1007 MB Amsterdam
020-4449088
www.mscentrumamsterdam.nl
bureaumscentrum@vumc.nl

printen