Betrokken en zorgvuldig - Kennis maakt ons beter

Acties voor MS

Wilt u zelf geld inzamelen voor MS? Met de inkomsten van uw en vele andere acties helpt u ons om onderzoek te doen. Onderzoek dat nodig is zodat wij in de toekomst meer mensen met MS beter kunnen helpen. Vele enthousiaste mensen gingen u al voor. In de afgelopen jaren zijn er vele acties georganiseerd. Wij waarderen deze steun enorm en vinden het ontzettend fijn dat u zich op deze manier inzet voor onze organisatie.

Wilt u een actie organiseren, neem dan contact met ons op bureaumscentrum@vumc.nl

Hier enkele acties

JanenMODe 80-jarige Jan heeft de Nijmeegse Vierdaagse voor zijn dochter Monique uitgelopen. Zij kan door haar MS niet meer mee. Monique heeft de laatste 4 km van de Via Gladiola meegelopen. Op de VIP-tribune hebben ze een hand gekregen van Koning Willem-Alexander. Ze hebben een fantastische week gehad die begon met een uitzending op Omroep Gelderland en eindigde met een warm onthaal thuis. De opbrengst van zijn wandeltocht € 1911,- gaat naar MS-onderzoek van VUmc

arenaMoveSOp zaterdag 9 juli 2016 organiseerde MoveS, waaronder oprichter Thomas Sanders, het evenement ArenA MoveS. Ruim 1000 deelnemers liepen de trappen op en af in de Amsterdam ArenA of deden mee aan de bootcamp op het veld. Daarnaast was er geweldige muziek van bekende dj's, zoals Joshua Walter, Julian Jordan, Manuel en Géza en Gregor Salto. De sfeer was fantastisch en er is ruim 150.000 euro opgehaald wat ten goede komt aan het Expertisecentrum Coginitie van het VUmc MS Centrum Amsterdam.

RDL_rennen_2016De Sky Radio Rokjesdagloop 2016 beleefde op zondag 3 april een zeer geslaagde 5de editie. Op de gedroomde eerste warme lentedag, precies zoals Martin Bril het ooit bedoelde, verschenen zo'n 1.400 deelneemsters aan de start van één van de verschillende hardloop- en wandelafstanden. Met donaties en persoonlijke actiepagina's van deelneemsters, vriendinnenteams en businessteams werd maar liefst 27.073 euro opgehaald voor het onderzoek naar MS

cheque d2d4ms

Deelnemers aan de Dam-tot-Dam Wandeltocht  2015 hebben ruim 17.000 euro opgehaald. Dertig mensen deden mee aan de Dam tot Dam Wandeltocht en vroegen daarmee aandacht voor de ziekte MS. Daarnaast hebben ze geld ingezameld voor onderzoek naar MS

Rokjesdagloop2015

Maar liefst 21.215 euro hebben de lopers van de Rokjesdagloop op Paasmaandag 6 april 2015 bij elkaar gebracht voor onderzoek naar MS van VUmc. Ruim 900 deelnemers deden mee aan de kidsrun, wandeling, 5km run of 10 km run. De sfeer was fantastisch en ook de zon liet zich zien. Kortom een zeer geslaagde dag.

De actie 'Op de bres voor MS' in Kampen, Raalte en Zwolle heeft 44.500 euro opgeleverd. Heel 2014 waren er vooral veel muzikale acties , zoals een MS benefiet  festival in Zwolle en een muziek/veilingavond in de drie gemeentes tegelijk (lees hier  meer over de acties).

Tijdens de Dam tot Dam wandeltocht heeft team Stroomversnelling 8.190 euro opgehaald.Het team Stroomversnelling bestond uit ruim 60 mensen, die op zaterdag 20 september meededen aan de Dam tot Dam wandeltocht. De meesten deden 18 km, maar er waren er ook bij die voor de 9 of 26 km kozen. De nadruk lag bij participatie, dus men wandelde niet alleen, maar een aantal teamleden legden het parcours af met een rolstoel of handbike.

Medewerkers doneren deel van hun kerstpakket aan goede doel. Elk jaar organiseert het bedrijf AMIS een kerstmarkt voor de medewerkers. Alle medewerkers krijgen muntjes waarmee ze op de kerstmarkt hun eigen kerstpakket kunnen samenstellen. Naast lekkere hapjes en drankjes en leuke hebbedingetjes is het ook altijd mogelijk om muntjes te doneren aan het goede doel. De kerstmarkt heeft maar liefst € 1.000 euro opgeleverd.

   

 Ruim 350 mensen hebben op vrijdag 8 november 2013 genoten op het MS-feest   stroomversnelling in het MC theater in Amsterdam. Met een opbrengst van bijna 10.000 euro is de avond dubbel succesvol geweest.

  

Op zaterdag 21 en zondag 22 september deed het All4MSResearch team mee aan de Dam tot Damloop 2013. Op zaterdag wandelden en op zondag renden ze van Amsterdam naar Zaandam. Samen met hun All4MSResearch-team van vrienden, kennissen en collega’s hebben Anne en Mijntje Zaat 12.555 euro opgehaald voor onderzoek van het VUmc MS Centrum Amsterdam.

 

  Maanden lang heeft Reyer Kroeze met haar team activiteiten georganiseerd, donaties geworven en sponsors geregeld. Daarna volgde begin juni de zeer geslaagde 5-daagse fietstocht door Nederland. De actie eindigde dinsdag 18 juni met een sponsordiner en de bekendmaking van het eindbedrag van de actie (36.036 euro).

 

  Voor de derde keer werd het Amsterdamse Bos Golf toernooi georganiseerd door de Rotary Uithoorn-Aalsmeer. Na de edities in 2011 en 2012 was ook de derde keer het een groot succes. Op dinsdag 18 juni 2013 werd het Amsterdamse Bos omgetoverd in een fascinerende 18 holes golfbaan. In 3 jaar tijd is ruim 170.000 euro bijeen gegolfd. Een fantastisch bedrag voor een fantastisch evenement.

 

 Op 18 november 2012 heeft PinkRoccade Local Government meegedaan aan de zevenheuvelenloop in Nijmegen. Twee Pink Teams hebben niet alleen veel doorzettingsvermogen getoond door het uitlopen van deze 15km lange hardloopwedstrijd. Ze hebben ook nog eens een zeer hoog sponsorbedrag weten op te halen (15.000 euro).  

 

Op zaterdag 22 september 2012 presenteerden Ronde Tafel 110 de Meerlanden en Wittebol Wijn met trots de primeur van De Wijntafel; een jaarlijks terugkerende wijnproeverij , die werd gehouden in de Historische Tuin Aalsmeer. De opbrengst van deze bijzondere dag is maar liefst € 4.500,-! 

 

Twaalf actievelingen, waarvan de helft werkzaam is op VUmc, hebbende halve marathon van Utrecht gelopen op 9 april. Onder het motto: MuScles for MS haalden ze met deze actie geld op voor onderzoek van het VUmc MS Centrum Amsterdam.

 


 

 

printen