Green Deal

Om de verduurzaming in de zorg te versnellen ondertekenden ruim 50 partijen, waaronder VUmc, op dinsdag 27 oktober in Amsterdam de Green Deal 'Nederland op weg naar duurzame zorg'.

Zorgaanbieders in Nederland zijn grootverbruikers van onder andere energie, grondstoffen en voedsel. Daarom is er nog veel winst te behalen, zowel financieel als op milieugebied/duurzaamheid. De deelnemers, waaronder overheden, verzekeraars, marktpartijen en zorgaanbieders, versnellen de verduurzaming van hun bedrijfsvoering door onder andere kennis te delen.

green deal

De Green Deal is een landelijk vervolg van het convenant uit 2013 tussen 7 Amsterdamse ziekenhuizen en de gemeente Amsterdam om samen te werken aan 'de zorg voor een beter milieu'. Eind 2014 heeft VUmc de zilveren milieuthermometer van het Milieuplatform Zorg ontvangen, een bevestiging dat VUmc goed op weg is.
Voorbeelden van duurzaamheid binnen VUmc zijn onder meer aandacht voor voedselverspilling en het '1 miljoen druppels project', een project samen met schoonmaakbedrijf Asito om water te besparen.

printen