Spreker 2018

De Anatomische Les 2018 wordt gegeven door Prof. dr. Thomas Insel geeft de vijfentwintigste Anatomische Les. Hij is psychiater en neurowetenschapper.

De Amerikaanse neurowetenschapper en psychiater leidde het National Institute of Mental Health (NIMH) van 2002 tot in 2015. Voordat hij directeur van NIMH werd, richtte hij het Center for Behavioral Neuroscience op aan de Emory University in Atlanta. Insel verwierf faam met zijn onderzoek naar oxytocine en vasopressine, twee peptidehormonen die betrokken zijn bij complex sociaal gedrag, zoals ouderlijke zorg en hechting.

In 2015 stapte hij over naar de Life Science-divisie van Google X (nu Verily Life Sciences). Twee jaar later verliet hij het bedrijf om verder te gaan in zijn eigen neurowetenschappelijke start-up, 'Mindstrong'. Dit bedrijft ontwikkelt technologie om stemming, cognitie en gedrag van patiënten continu te meten in hun huis- en werkomgeving.

Insel is lid van de National Academy of Medicine, National Academy of Sciences. Hij is gedurende zijn carrière een groot aantal keren gelauwerd voor zijn wetenschappelijk werk.

printen