Over de lezing

De Anna Reynvaan Lezing wordt jaarlijks georganiseerd door het Academisch Medisch Centrum en VUmc in samenwerking met Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland,TVZ – Verpleegkunde in praktijk en wetenschap en de Hogeschool van Amsterdam/ Amsterdam School of Health Professionals.

In de gezondheidszorg vervult de verpleegkunde een spilfunctie. Toch krijgen verpleegkundigen in veel instellingen te weinig gelegenheid om kennis te nemen van vernieuwingen in de zorg.

Met deze lezing, vernoemd naar een pionier van de Nederlandse verpleegkunde, willen de organisatoren verpleegkundigen de mogelijkheid geven om kennis te nemen van nieuwe ontwikkelingen in de patiëntenzorg. AMC en VUmc nodigen daarom één keer per jaar een spreker uit die op het terrein van de verpleegkundige zorg en organisatie in internationaal opzicht toonaangevend is.

De Anna Reynvaan Lezing heeft plaats in de Amsterdamse Stadsschouwburg, waar ruim 900 plaatsen zijn. De locatie biedt de mogelijkheid om een breed publiek uit te nodigen van verpleegkundigen en anderen die zich actief bezighouden met innovaties in de zorg en die een belangrijke rol spelen bij de beeldvorming van het beroep. Zo worden onder meer de hoofdverpleegkundigen uitgenodigd van umc's en algemene ziekenhuizen, de managers van de verpleegkundige zorg in die ziekenhuizen, de hoogleraren Verpleegkunde en de docenten aan alle Nederlandse HBO-opleidingen Verpleegkunde.

Anna Reynvaan Lezing - zaal 2015

Tot de genodigden van de Anna Reynvaan Lezing behoren voorts verpleegkundigen uit allerlei sectoren van de gezondheidszorg, vertegenwoordigers van beroepsorganisaties in de verpleegkunde, leden van het parlement en het kabinet, journalisten, vertegenwoordigers van ziektekostenverzekeraars almede representanten van maatschappelijke organisaties en adviesorganen op het terrein van de gezondheidszorg.

AMC en VUmc en mede-organisatoren Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland en de Hogeschool van Amsterdam/ Amsterdam School of Health Professionals hechten eraan om de behoefte aan kennisverbreding en kwaliteitsverbetering te ondersteunen. Tevens willen de organisatoren een signaal geven dat de verpleegkunde een aantrekkelijk beroep is dat zich in hoog tempo ontwikkelt.

printen