Genomineerdenbijeenkomst

De genomineerden voor de Anna Reynvaanprijzen zijn bekend. De winnaars van de Praktijkprijs, de Wetenschapsprijs en de Studentenprijs worden voorafgaand aan de Anna Reynvaanlezing op donderdag 11 mei bekend gemaakt.  Donderdagochtend geven de genomineerden een presentatie tijdens de vrij toegankelijke Genomineerdenbijeenkomst.

Elk jaar organiseren AMC en VUmc de Anna Reynvaanlezing, een gratis toegankelijke lezing voor alle verpleegkundigen over de laatste ontwikkelingen in hun vakgebied. Vast onderdeel van het programma is de uitreiking van de drie Anna Reynvaanprijzen, mede mogelijk gemaakt door Bijzijn en V&VN. De Wetenschapsprijs voor het beste artikel geschreven door een verpleegkundige, de Praktijkprijs voor het beste verpleegkundige initiatief om de patiëntenzorg te verbeteren, en de Studentenprijs voor het beste artikel van hbo-v studenten over het thema van de Anna Reynvaanlezing.

Donderdag 11 mei zullen de genomineerden een presentatie geven over hun inzending. Met de Genomineerdenbijeenkomst wil de organisatie van de Anna Reynvaanlezing een podium scheppen  waar uitwisseling plaatsvindt van goed uitgewerkte, innovatieve ideeën en projecten, zodat deze niet blijven 'hangen' binnen de muren van de eigen instelling. Via deze link kunt zich online inschrijven voor de Genomineerdenbijeenkomst op donderdag 11 mei

'Nursing leadership'

Het thema van de Anna Reynvaanlezing is dit jaar transmurale zorg. Professor Mary Naylor van de University van Pennsylvania komt een lezing houden met als titel 'An Odyssey of Nursing's Leadership in Improving the Care of Older Adults'. Van de studenten die een artikel over dit onderwerp hebben geschreven zijn genomineerd Jessica den Heijer (Hogeschool Utrecht), Marissa Jaspers en Anouk d'Ancona (Hogeschool Arnhem en Nijmegen) en Sara Soldan (Hogeschool van Amsterdam).

Praktijkprijs

Nancy Hendriks, Jet Timmerman en Julia Verkade (Pieter van Foreest) zijn genomineerd voor het project 'Waardig verhuizen van thuis naar verpleegtehuis', een project (en een handreiking) om de 'warme overdracht' van de thuissituatie naar een verpleeghuis te realiseren. Karin Timm (Allerzorg) is genomineerd voor het project 'Ziekenhuis op wielen', over de inzet van de verpleegkundig specialist als zelfstandig behandelaar in de eerste lijn. Lilian Vloet (HAN) is genomineerd voor het project van het Lectoraat Acute Intensieve Zorg HAN en de beroepsvereniging van IC verpleegkundigen (V&VN IC) voor het ontwikkelen en implementeren van een verpleegkundige richtlijn 'End-of-life care bij IC-patiënten, de verpleegkundige zorg'.

Wetenschapsprijs

In het voor de Wetenschapsprijs genomineerde artikel onderzocht Tamara Berends (Altrecht) terugval in ziekte van patiënten met anorexia nervosa. Het artikel van Erwin Ista (Erasmus Mc - Sophia Kinderziekenhuis) gaat over de preventie van infecties van centrale lijnen bij patiënten op de intensive care. Floortje Ploos van Amstel (Radboud Mc) publiceerde over de verbetering van het signaleren van borstkankerklachten aan de hand van de zogenaamde 'lastmeter'.

Voorafgaand aan de lezing door prof. Mary Naylor zal Carin Gaemers - met Hugo Borst auteur van het manifest 'Scherp op ouderenzorg' - bekend maken wie de prijswinnaars zijn.

Opgeven voor de Anna Reynvaanlezing kan via deze pagina.
Opgeven voor de Genomineerdenbijeenkomst kan via deze link.

Het aantal plaatsen voor de Genomineerdenbijeenkomst 's ochtends is beperkt. Reageert u daarom snel om teleurstelling te voorkomen.

printen