100 mobiele poppenhuiskoffertjes voor VUmc

8 mei 2018

Vanochtend werd onze kinderafdeling verrast met 100 mobiele poppenhuiskoffertjes. De koffertjes van Roses & Butterflies zijn speciaal voor zieke kinderen om mee te nemen tijdens hun ziekenhuisbezoeken. Het idee kwam tot stand toen een van onze patiënten Mindel (9 jaar) de diagnose leukemie kreeg. Mindel krijgt vandaag precies 1 jaar na de start van de behandeling het eerste koffertje overhandigd.

400x 300

Foto: Mindel krijgt het eerste koffertje uitgereikt

Mindel heeft een 4-tal vriendjes gemaakt in het ziekenhuis, Siem, Liva, Desteny en Dylan. Ook zij hebben vanochtend een koffertje mogen openen. In het koffertje zat een persoonlijke brief van Mindel.

Eigen droomwereld
Esther Beekhuis is initiatiefnemer van het project Roses & Butterflies en een goede kennis van Mindel en haar familie. Toen ze te horen kreeg dat Mindel ziek was besloot ze om in actie te komen. Esther: ''Bij alle bezoeken aan het ziekenhuis kijk je toch automatisch de kamers in, en als je daar dan al die zieke kindertjes ziet liggen dan raakt dat mijn moederhart in alles. Ook zij moeten kunnen spelen, zich kunnen terugtrekken in hun eigen droomwereld en iets van zichzelf te spelen hebben in een nare periode.''

Naamloos

Foto: De eerste 100 koffertjes op een rij

Project Dollhouse
Na drie maanden van bedenken, creëren, knippen, plakken, zagen, schuren, lijmen, schilderen, breien tot diep in de nacht doorwerken, zijn de eerste 100 koffers klaar. Ontzettend veel vrijwilligers hebben meegeholpen aan het project. Project Dollhouse maakte alle meubeltjes, Tante Corrie breide de kussentjes, Anna maakte alle stickertjes en LinkDesign ontwierp het logo. De kinderen, vriendjes en klasgenootjes van de vijf bijzondere mannen die dit project mogelijk gemaakt hebben, maakten de tekeningen in de koffertjes.

400 x300 2e

Foto: Briefjes van vriendjes en klasgenootjes

Op naar de laatste kanjerkraal
Mindel is vandaag precies op de helft van haar traject. Nog vele kralen zullen er toegevoegd worden aan haar ketting. Deze eerste honderd koffers staan symbool voor de weg die zij al heeft afgelegd, voor het gevecht wat zij heeft geleverd en het komende jaar nog moet leveren. Esther: ''Maar we gaan vooral op naar een toekomst vol met Roses & Butterflies en die felbegeerde laatste kanjerkraal, einde behandeling!''

bron: Origineel

printen