Professor Rose-Marie Dröes geridderd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau

8 juni 2018

Professor Rose-Marie Dröes is op 7 juni geridderd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Dit gebeurde tijdens het internationale congres ‘BestCare4Dem;  Sharing effective community-based support in dementia’. Loco-burgemeester Simone Kukenheim reikte de koninklijke onderscheiding uit.

riddering x 450

Prof. dr. R.M. Dröes werkte van 1983 tot 1992 als wetenschappelijk medewerker aan de faculteit der Bewegingswetenschappen van de VU. Daarna heeft zij promotieonderzoek gedaan naar psychosociale hulpverlening aan ouderen met dementie, meer specifiek psychomotorische therapie. Ook heeft ze onderzoek gedaan naar de werking van Ontmoetingscentra, voor mensen met dementie en mantelzorgers.

Inmiddels zijn er 146 Ontmoetingscentra opgericht in Nederland. Professor Dröes is altijd gefocust op maatschappelijk relevant onderzoek met een impact in de dagelijkse praktijk. Haar onderzoeken zijn gericht op verbetering van de kwaliteit van zorg en de kwaliteit van leven van mensen met dementie en hun mantelzorgers. Op dit moment is professor Dröes hoogleraar psychosociale hulpverlening voor mensen met dementie bij de afdeling Psychiatrie van Amsterdam UMC , locatie VUmc en als senior onderzoeker werkzaam bij GGZ inGeest.

Rose-Marie Dröes ontvangt haar welverdiende onderscheiding als Officier in de Orde van Oranje Nassau vanwege haar grote inzet op wetenschappelijk en maatschappelijk gebied, waarbij ze op zowel nationaal en internationaal niveau een aanjager is en mensen inspireert op het gebied van de zorg voor mensen met dementie.

bron: Origineel

printen