Evert Verhagen benoemd tot URC-hoogleraar bij VUmc

7 november 2017

evert verhagenDe Vrije Universiteit Amsterdam benoemt per 1 januari 2018 bewegingswetenschapper Evert Verhagen tot hoogleraar ‘Epidemiologie van sport, bewegen en gezondheid’ op de University Research Chair. Met dit programma erkent de VU uitmuntende wetenschappers als aankomend leiders in hun vakgebied. Zij worden geselecteerd vanwege hun excellentie en potentie voor de toekomst. Evert Verhagen is verbonden aan VUmc.

 

Evert Verhagen (1976) studeerde Bewegingswetenschappen aan de VU. Hij promoveerde in 2004 bij VUmc op onderzoek naar de preventie van enkelverstuikingen bij volleyballers. Verhagen doet onderzoek naar letsels binnen sport en bewegen. Zijn werk richt zich op zowel de ontwikkeling, evaluatie als implementatie van preventieve maatregelen binnen de breedte- en topsport. De sociale impact van letsels zijn aanzienlijk en treffen primair de grote groep amateursporters in Nederland. Zijn pionierend werk op dit gebied heeft in grote mate bijgedragen aan het terugdringen van het blessureprobleem in Nederland.

 

URC

Verhagen voldoet ruim aan de standaard kwaliteitseisen voor hoogleraren, overstijgt zijn of haar collega’s op dezelfde positie en heeft de meeste potentie om zich snel te ontwikkelen. 19 excellente jonge VU en VUmc-wetenschappers gingen hem voor in de URC-benoemingen. De VU en VUmc zijn trots op de benoeming van Verhagen.

bron: Origineel

printen