Vrijwilligers in het zonnetje

24 september 2018

Het is zes uur 's avonds als onze vrijwilligers na een geslaagde dag samenkomen voor een smakelijke barbecue in de Botanische Tuin op de Zuidas. De dag van de vrijwilliger, welke 20 september plaatsvond, komt op zijn eind. Een dag speciaal voor de vrijwilligers van het Amsterdam UMC, locatie VUmc.

Vrijwilligersbottuin1

Driehonderd vrijwilligers
Op de locatie VUmc werken ruim driehonderd vrijwilligers. Mensen die naast hun baan of studie tijd vrijmaken om zich in te zetten voor de patiënten door hen te ondersteunen waar nodig. Het helpen van mensen en de dankbaarheid die daaruit voortvloeit zijn voor veel van de vrijwilligers de grootste reden om hun functie met plezier uit te oefenen.

Waarom vrijwilliger?
Veel van de vrijwilligers hebben persoonlijke redenen waarom zij dit werk zijn gaan doen. Neem bijvoorbeeld Eliane Torres, zij heeft zelf in het ziekenhuis gelegen zonder dat er familie of vrienden op bezoek konden komen. Om toch met mensen in contact te komen is zij naar de kerk binnen het ziekenhuis gegaan. "Zonder enige vorm van contact gaat de tijd heel langzaam", verteld Eliane. Gelukkig was zij altijd welkom bij het pastoraat wat haar tijd binnen het ziekenhuis makkelijker heeft gemaakt. Deze ervaring was voor haar reden om vrijwilliger te worden. Op deze manier kan zij nu de hulp bieden die zij zelf toentertijd ook nodig had. 

vrijwilligersdag-Elianelinksvoor Eliane, linksvoor 

Baukje Hofstra heeft altijd in de zorg gewerkt en is na haar pensioen gestart als vrijwilliger op locatie VUmc. "Ik vind het fijn vrijwilliger te kunnen zijn bij het Neurocentrum van VUmc. Er is een heel betrokken sfeer en ik voel me er echt bij horen. Ik houd van bloemen verzorgen en dit is een mooi aanknopingspunt om met de patiënten in contact te kunnen komen. Ik luister graag naar wat de mensen bezig houdt en ontvang daardoor zelf ook veel." Aldus Baukje.

vrijwilligersdag-Baukjelinks Baukje, links

Dag van de vrijwilliger
Tijdens deze ontspannen dag, met verschillende workshops waaraan kon worden meegedaan, werden alle vrijwilligers van het Amsterdam UMC, locatie VUmc, in het zonnetje gezet en daarbij beloond voor hun inzet het afgelopen jaar. Tijdens deze momenten was er voldoende tijd voor de vrijwilligers om elkaar beter te leren kennen. De dag werd afgesloten met een goed verzorgde barbecue in de Botanische Tuin en uiteraard een heerlijk drankje.

Ook aankomend jaar zullen ze zich weer inzetten voor onze patiënten!

Wil jij ook vrijwilliger worden in het Amsterdam UMC, locatie VUmc? Bezoek dan hier onze vrijwilligerspagina.

bron: Origineel

printen