De ALLES-ARTS is verschenen!

21 maart 2018

De ALLES-ARTS: een ambitieuze, maar ook een actuele en realistische titel, omdat hij refereert aan de veranderde aard van de patiëntenzorg, en vooral aan de bredere eisen die worden gesteld aan de competenties van moderne artsen.

2018-03-07 De ALLES-ARTS Omslag VKDe ALLES-ARTS is een handleiding voor effectieve communicatie met andere specialisten, opleiders, verpleegkundigen, managers, patiënten en hun familie in moeilijke en complexe situaties die je als arts dagelijks tegenkomt. De Alles Arts is een boek voor ieder die wil begrijpen wat het werk van artsen in de praktijk mooi en betekenisvol, maar ook ingewikkeld en veeleisend maakt. Dit boek geeft een kijkje in de keuken van het ziekenhuis, het leven van dokters en inzicht in de vele elementen die het werk van de arts beïnvloeden.

U leest over uiteenlopende situaties, dilemma's en uitdagingen die op het pad van de arts komen, zoals het omgaan met complicaties, communicatie met familie van patiënten, conflictsituaties en onderhandelen met collegae, omgaan met emotie, balans tussen afstand en nabijheid en meer.

Auteurs: Martijn van der Kuip, Klaas-Jan Nauta, Annemiek Nooteboom en Marceline Tutu van Furth.

Bekijk hier een filmpje over de presentatie van het boek.

bron: Origineel

printen