Neurowetenschapper Ysbrand van der Werf benoemd tot hoogleraar functionele anatomie bij VUmc

Bekende slaaponderzoeker wordt hoogleraar

1 mei 2018

Neurowetenschapper Ysbrand van der Werf (1971), bekend van zijn slaaponderzoek en het populair wetenschappelijke boek 'Iedereen slaapt. Alles wat we willen weten over onze nachtrust' (Athenaeum), is per 1 mei benoemd tot hoogleraar functionele anatomie bij VUmc. Zijn onderzoek richt zich op Cognitie en Cognitieve disfunctie, in gezondheid en ziekte; en naar factoren die voorwaarden zijn voor optimale cognitie, zoals slaap.

Ysbrand van der Werf heeft speciale aandacht voor het meten en zichtbaar maken van hersenactiviteit door middel van beeldvormende technieken; en voor het ontwikkelen van experimentele methoden die bij verschillende aandoeningen ingezet kunnen worden om verstoringen van cognitie en de slaap tegen te gaan.
 
ysbrand x 150Van der Werf was tussen 2010 en 2015 lid van de Jonge Akademie van de KNAW. Hij bekleedt verschillende posities in wetenschappelijke en maatschappelijke organisaties. Zo is hij lid van de wetenschappelijke adviesraad van de MS vereniging, lid van het obductie team van de Nederlandse Hersenbank, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Slaap/Waak onderzoek, editor van het wetenschappelijke tijdschrift Human Brain Mapping en veelgevraagd spreker voor radio en televisie, debatten, congressen, festivals en lezingen in binnen- en buitenland
 
Ysbrand van der Werf blijft ook in zijn nieuwe functie verbonden aan de afdeling anatomie en neurowetenschappen van VUmc.

bron: Origineel

printen