Instatakeover #4

Onderzoekers CCA nemen Instagram over

6 september 2018

Iedere maand kun je via Instagram één dag lang virtueel meelopen met onze medewerkers. Via stories geven we jou een uniek kijkje achter de schermen bij onze afdelingen. Deze week is het de beurt aan onderzoekers Dieke en Eveline van het Cancer Center Amsterdam. Benieuwd naar hun onderzoek? We stellen je graag aan ze voor!

onderzoekers x450

De kracht van ons immuunsysteem
Jij bent in bezit van een heel bijzonder immuunsysteem. Dagelijks vecht jouw immuunsysteem tegen allerlei ziektes en ruimt ze op. De kracht van ons immuunsysteem staat centraal in ons onderzoek.

Wij zijn Dieke van Dinther (30) en Eveline Li (27), twee laatstejaars onderzoekers in opleiding aan de afdeling Moleculaire Celbiologie en Immunologie. In onze projecten zetten we het immuunsysteem in tegen kanker. Door foutjes in het DNA komt deze ziekte eigenlijk uit ons eigen lichaam. Wij onderzoeken of het mogelijk is om ook ons eigen immuunsysteem te gebruiken de ziekte weer op te ruimen? We kijken naar de signalen die het immuunsysteem nodig heeft om dat te doen, en maken daarvan een vaccin dat gebruikt kan worden als therapie.

collage CCA x450

Kijk je een dagje mee met ons onderzoek?

Stel een vraag
Wil je meer weten over ons onderzoek? Dit is je kans. Via de speciale chatfunctie op Instagram kun je ons vandaag een berichtje sturen.

bron: Origineel

printen