Jaarlijkse bezoek Ajax-selectie zorgt voor stralende gezichten

13 maart 2018

Vanmiddag parkeerde een grote touringcar voor de ingang van VUmc. In de bus zat de complete selectie van Ajax, voor het jaarlijkse bezoek aan onze kinderafdeling en aan VUmc Kinderstad. Een jaarlijks hoogtepunt voor onze jongste patiënten en hun broertjes en zusjes. Ook dit jaar zorgde het bezoek weer voor vele stralende gezichten.

AJAX 450X

Voor Ajax-trainer Erik ten Hag was het z'n eerste bezoek aan VUmc Kinderstad: ''Een bijzondere maar ook leerzame ervaring. Het doet je beseffen hoe bijzonder het is dat je gezond bent". Sommige spelers waren vaker geweest, voor één speler was het een speciaal weerzien. Want 12 jaar geleden, in 2006, trapte Ajax-spits Klaas-Jan Huntelaar af voor de bouw van VUmc Kinderstad. Sindsdien is de Ajax-selectie íeder jaar op bezoek geweest in de 820 m2 grote speelstad bovenop het ziekenhuis. Na omzwervingen via Madrid, Milaan en Gelsenkirchen is de 76-voudig international weer terug in Amsterdam én in VUmc Kinderstad. " Een lach krijgen op het gezicht van deze kinderen geeft me nog steeds zoveel voldoening. Het is mooi om ze hun ziekte even te kunnen laten vergeten " aldus Huntelaar.

Huntelaar 450

Twee dagen na de 4-1 overwinning tegen Heerenveen hadden de spelers alle tijd om met de kinderen op de foto te gaan, handtekeningen uit te delen of een balletje te trappen op het Ajax-veldje in VUmc Kinderstad. Voor even géén patient wezen, maar kinderen die hun idolen ontmoeten. Voor de kinderen een dag om naar uit te kijken en om nóóit meer te vergeten.

bron: Origineel

printen