Trots op Nathali Nienhuis-Schiedon & Anita Zijp (AMC/VUmc) : genomineerd voor de Anna Reynvaan Praktijkprijs 2018

7 mei 2018

Nathali Nienhuis-Schiedon en Anita Zijp zijn allebei neonatologieverpleegkundige; Nathali in het AMC en Anita in VUmc. De twee danken hun nominatie aan een app voor ouders van te vroeg geboren baby's, ontwikkeld om alle actuele informatie over het kind aan te bieden op één toegankelijke locatie.

Anita_en_Nathali


Alle genomineerden zullen hun inzendingen op donderdagmorgen 31 mei presenteren in De Balie, Kleine Gartmanplantsoen 10 in Amsterdam. Dat gebeurt voorafgaand aan de Anna Reynvaanlezing, die 's middags in de Stadsschiouwburg wordt uitgesproken door Cynda Rushton . Centraal staat het thema moral resilience In de Stadsschouwburg worden ook de prijswinnaars bekendgemaakt en de prijzen uitgereikt.

Aanmelden voor de Genomineerdenbijeenkomst (gratis, inclusief lunch) kan hier.

Nieuwsgierig naar het volledige programma? Nog niet ingeschreven voor de Anna Reynvaan Lezing (gratis, inclusief receptie)? Schrijf je hier in.

Zorgpunt-app
Het doel van de zorgpunt-app is helder: alle informatie op één plek hebt, waar je ook altijd toegang toe hebt. Informatie over bijvoorbeeld behandelingen, uitleg over apparatuur, borstvoeding  en algemene informatie over de  afdeling IC Neonatologie maar ook over VUmc zelf.

Een bijzonder deel in de app is het digitale dagboek voor de ouders. Daarin kunnen zij zelf de ontwikkeling van hun kindje bijhouden: hoeveel drinkt het, wat weegt het?  Nathali: "Even laten weten dat het kindje lekker ligt te slapen." Anita: "Of dat het helemaal overdwars in bed ligt en rare fratsen uithaalt." Zo kunnen ouders - ook als ze er niet zijn- de belevenissen van hun kindje veel beter meekrijgen.

bron: Origineel

printen