Nominaties bekend voor twee Anna Reynvaanprijzen

19 april 2018

Zes kanshebbers (waaronder één duo) voor twee verpleegkundige toponderscheidingen. In de aanloop naar de Anna Reynvaanlezing 2018 zijn de genomineerden bekendgemaakt voor de Anna Reynvaan Praktijkprijs en de Anna Reynvaan Wetenschapsprijs.

Genomineerd voor de Anna Reynvaan Praktijkprijs 2018 zijn Sivera Berben, Lilian Vloet en Marian Adriaansen (Hogeschool van Arhem en Nijmegen), Anne Eskes (AMC) en Nathali Nienhuis-Schiedon/Anita Zijp (AMC/VUmc). De Praktijkprijs wordt uitgeloofd voor het beste verpleegkundige initiatief om de patiëntenzorg te verbeteren.

Lector acute intensieve zorg Sivera Berben, Lilian Vloet en Marian Adriaansen kregen een nominatie voor hun praktische handvatten om ouderenmishandeling te leren signaleren. Wat doe je precies bij een knagend niet-pluisgevoel?

Anne Eskes, verpleegkundige en klinisch epidemioloog, is genomineerd voor een project waarbij mantelzorgers direct postoperatief worden betrokken in de zorg op de verpleegafdeling. Dat verkleint de kans op postoperatieve complicaties en bereidt mantelzorgers beter voor op de zorg die ze thuis moeten geven

Nathali Nienhuis-Schiedon en Anita Zijp zijn allebei neonatologieverpleegkundige; Nathali in het AMC en Anita in VUmc. De twee danken hun nominatie aan een app voor ouders van te vroeg geboren baby's, ontwikkeld om alle actuele informatie over het kind aan te bieden op één toegankelijke locatie.

Beste wetenschappelijke publicatie
De Anna Reynvaan Wetenschapsprijs wordt toegekend voor de beste wetenschappelijke publicatie van een verpleegkundige. Genomineerd voor de Wetenschapsprijs 2018 zijn Wendy Oldenmenger (Erasmus MC), Rianne van Boekel (Radboud MC) en Rose Collard (Radboud MC).

Wendy Oldenmenger dankt de nominatie aan haar onderzoek 'A systematic review of the effectiveness of patient-based educational interventions to improve cancer-related pain'. Rianne Boekel werd genomineerd voor een studie naar de 'Relationship between ostoperative pain and overall 30-day complications in a broad surgical population'.
Rose Collard kreeg een nominatie voor 'The impact of frailty on depressive disorder in later life: Findings from the Netherlands study of depression in older persons'.

Presentaties in De Balie
Alle genomineerden zullen hun inzendingen op donderdagmorgen 31 mei presenteren in De Balie, Kleine Gartmanplantsoen 10 in Amsterdam. Dat gebeurt voorafgaand aan de Anna Reynvaanlezing, die 's middags in de Stadsschouwburg wordt gehouden. In de Stadsschouwburg worden ook de prijswinnaars bekendgemaakt en de prijzen uitgereikt.

Aanmelden voor de Genomineerdenbijeenkomst (gratis, inclusief lunch) kan hier.

Nog niet ingeschreven voor de Anna Reynvaan Lezing (gratis, inclusief receptie)? Schrijf je hier in.

bron: Origineel

printen