Tien promovendi en postdocs ontvangen reisbeurs van Cancer Center Amsterdam

18 juli 2018

Tien promovendi en postdocs van Amsterdam UMC Cancer Center Amsterdam hebben van het center een reisbeurs ontvangen. Dankzij deze beurs worden zij in staat gesteld in het buitenland nieuwe onderzoekstechnieken te leren en die eventueel verder te ontwikkelen.

Promovendi en postdocs konden zich aanmelden voor de zogenaamde 'travel grant'. Ze moesten kunnen aantonen dat de onderzoekstechnieken waarin zij geschoold willen worden relevant zijn voor hun onderzoek bij het Amsterdam UMC Cancer Center Amsterdam. Tien onderzoekers van verschillende afdelingen hebben de beurs ontvangen. In totaal is er een bedrag van €25.000 uitgekeerd.

De onderzoekers worden gedurende één tot twaalf maanden bij een buitenlands instituut getraind, waaronder University of Michigan Hospitals and Health Centers (VS), Norwegian University of Science and Technology (Noorwegen) of University of Liverpool (UK). De kennis die zij daar opdoen, zullen ze gebruiken bij hun verdere onderzoek bij Amsterdam UMC Cancer Center Amsterdam, waar ze ook collega's kunnen scholen in de techniek.

bron: Origineel

printen