Vandaag start de Alzheimer 10-Daagse

11 september 2018

Alzheimercentrum Amsterdam organiseert in het kader van Wereld Alzheimer Dag op 21 september de Alzheimer 10-Daagse. Met deze 10-Daagse vragen we extra aandacht voor de ziekte van Alzheimer. Het centrale thema is 'Om niet te vergeten'.

2018-09-10 Wereld Alzheimerdag-
Jaarlijks wordt op 21 september over de hele wereld stilgestaan bij de ziekte van Alzheimer. Wereldwijd zijn er een groot aantal activiteiten om (extra) aandacht te vragen voor deze ziekte en andere ziekten die dementie veroorzaken.

Alzheimercentrum Amsterdam organiseert dit jaar de Alzheimer 10-Daagse met 10 hele verschillende activiteiten voor verschillende doelgroepen. Zo is er vandaag het volledig uitverkochte 'Concert om niet te Vergeten'. Dit concert vestigt de aandacht op de bijzondere relatie tussen muziek en de ziekte van Alzheimer.

Ook is er het jaarlijkse symposium op donderdag 20 september waar de actuele stand van zaken gepresenteerd worden van de zorg voor de patiënten en het wetenschappelijk onderzoek. Aanmelden voor dit symposium kan nog via de website. Daarnaast zijn er drie promoties van onderzoekers van het Alzheimercentrum en is er op de 21ste de inauguratie van prof. dr. ir. Charlotte Teunissen.

Bekijk hier het volledige programma.

bron: Origineel

printen