Tropencentrum Amsterdam UMC locatie VUmc

3 oktober 2018

Bent je/ ben jij van plan om op reis te gaan? Dan is het erg belangrijk om goed voorbereid en voorgelicht te zijn. Ook op de Zuidas, bij VUmc, kunt u terecht voor vaccinaties en reizigersadvies.

In samenwerking met het Tropencentrum van AMC wordt er, sinds 2015, op de donderdag een reizigers-en vaccinatiespreekuur gehouden in VUmc. Het spreekuur is van 8.30 uur tot 16.00 uur bij receptie M op de eerste etage van de polikliniek.
Iedereen die van plan is om op reis te gaan is welkom voor vaccinaties en uitleg over tropische ziekten. Ook wordt er bekeken of er malariapillen nodig zijn voor de reis, deze kunnen dan direct meegeven worden.

Het is een samenwerking tussen VUmc en AMC Tropencentrum, sinds kort Amsterdam UMC. Met dezelfde service, en expertise, nu ook op de Zuidas.
Vanaf 1 oktober a.s is er ook de mogelijkheid om op maandag een afspraak te maken.

Voor patiënten die op reis gaan is er een speciaal spreekuur.
Afspraken kunnen worden gemaakt via telefoonnummer 020 - 566 3800 of via de website van het AMC Tropencentrum (selecteer locatie VUmc).
Medewerkers van zowel AMC als VUmc krijgen korting op de consultkosten.
Vaak is er een vergoeding van de gemaakte kosten via uw ziektekostenverzekering mogelijk.

De gespecialiseerde reizigersverpleegkundigen die hier werken zijn Jacobien Kalule en Stance Overweg. Beiden BIG en LCR geregistreerd.

Stance Overweg werkt vanaf 1 september 2018 als reizigersverpleegkundige in het Amsterdam UMC, op zowel locatie VUmc en AMC. Hiervoor heeft ze 1 jaar voor een ander vaccinatiecentrum gewerkt, de tropencursus in het Haven ziekenhuis afgerond. Daarbij heeft ze ruim 11 jaar ervaring als oncologieverpleegkundige. Vroeger heeft ze als kind in Botswana gewoond, vandaar de interesse in het vakgebied.

Jacobien Kalule werkt sinds 1995 als gespecialiseerd reizigersverpleegkundige in het AMC en sinds 2015 is zij in VUmc gestart met één dag reizigersspreekuur in het kader van de samenwerking tussen AMC en VUmc. Daarnaast geeft zij (mede) les aan huisartsen en praktijkondersteuners in het land, die zich ook bezighouden met reizigersadvisering en vaccinaties.

Ziek terug van de reis?
Indien u ziek terug komt van uw reis, dan kunt u een afspraak maken op de polikliniek tropische ziekten van AMC en VUmc, waar alle expertise en kennis betreffende tropische ziekten en aandoeningen aanwezig zijn.

Contact: 020-5663800, e-mail trop.amc@amc.uva.nlof website reisprik.nl.

Amsterdam UMC locatie Vumc
De Boelelaan 1117
1081HV Amsterdam
1e verdieping, afdeling interne geneeskunde
Vleugel Y, bij receptie M
Zeer gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer.

bron: Origineel

printen