Zomerblog #4

Beachvolleybal - dé zomersport voor iedereen

4 juli 2018

Deze zomer laten we Amsterdam UMC’ers aan het woord over uiteenlopende thema’s. In deze blog is het de beurt Carolin Besuden, masterstudent geneeskunde, onderzoeksassistent bij de afdeling sociale (sport)geneeskunde én fanatiek beachvolleybalster.

Iedereen kent beachvolleybal wel van de camping, tv of het strand. De meeste mensen vinden het een mooie en spectaculaire sport om te kijken, maar zelf gaan beachvolleyballen? “Ik?! Is dat niet veel te zwaar?” Nee joh! In mijn blog geef ik je 5 redenen waarom je het deze zomer wél een keer moet proberen.

x 400 foto 1 volleybal 


1. Teamwork en nieuwe vrienden
Nieuwe sport, nieuwe vrienden. Beachvolleyballers zijn over het algemeen super sociaal en heten iedereen welkom. Verder is bij beachvolleybal het samenspel heel belangrijk. Dit zorgt voor bonding en een goed groepsgevoel. Elkaar aanmoedigen is een must en maakt happy!

x 400 foto 3 volleybal

2. Vitamine D
Zon maakt gelukkig. Dit is zelfs door wetenschappelijk onderzoek aangetoond. Dus lekker je korte broek aan, goed insmeren en naar buiten. Mindfulness cursus overbodig.

x 400 foto 2 volleybal

3. Hallo bikinibody!
Beachvolleybal is een full-body-workout, waarbij je ook nog eens enorm veel calorieën verbrandt! Je rent door het zand, springt, duikt en slaat, maar doordat je helemaal gefocust bent op het spel heb je dat helemaal niet door. Hoe denk je dat al die beachvolleybal(st)ers zo'n mooie sixpack krijgen? ;)

4. Balans en coördinatie
Volleybal is een super goede sport om je motorische vaardigheden te verbeteren. Dit komt doordat je alert moet zijn en snel moet reageren. Balsport zorgt voor een betere hand-oog- coördinatie en het bewegen in het zand verbetert je balans. En doordat je een nieuw spel leert, gebruik je ook nog eens je grijze cellen.

x 400 foto 4 volleybal

5. Goede adrenaline-rush
Het spel is niet alleen maar grappig, maar ook echt héél spannend! Als het na een paar keer de bal in het net slaan ineens wél lukt om hem eroverheen te krijgen, en je teamgenoten voor je juichen omdat jullie door jouw punt de wedstrijd hebben gewonnen, dan weet je precies waar ik het over heb!

Om de hoek
"Oké, oké, ik ben overtuigd. Maar waar moet ik zijn?" Gelukkig staan er 3 mooie beachvolleybalvelden op de VU-campus naast de Basket. Zo kan je in je lunchpauze of na het werk nog lekker een potje spelen met je collega's. De velden kun je heel eenvoudig reserveren via de Basket.

x 400 foto 5 volleybal
bron: Origineel

printen