Informatie voor bezoekers van patiënten

Zorgeenheden

Wilt u een familielid, vriend of kennis bezoeken in VUmc?  De zorgeenheden bevinden zich in de B- en C-toren en de D-vleugel. 

Het adres wordt bijvoorbeeld als volgt aangegeven 8 B 75, dit wil zeggen 8e verdieping, B-vleugel, kamer 75.

Bezoekuren

De algemene bezoektijden zijn van 11.00 tot 13.00 uur en van 16.00 tot 19.30 uur. Deze bezoektijden gelden voor bijna alle zorgeenheden.

Voor de zorgeenheden van verloskunde en gynaecologie gelden afwijkende bezoektijden vanaf 1 september 2018. U kunt dan van 15.00 tot 20.00 uur op bezoek komen.

Voor de intensive care zorgeenheden gelden andere tijden. U kunt dit het beste vooraf informeren.

Tijdens de bezoekuren gaan de verpleging en de behandeling uiteraard gewoon door. Zo kan het voorkomen dat u wordt gevraagd even de kamer te verlaten en in de conversatieruimte van de zorgeenheid te wachten. Dat is in het bijzonder het geval bij de zorgeenheid verloskunde gedurende de voedingstijden van de baby’s.

Liften

De liften A bij de entree zijn bedoeld voor de bezoekers, via deze liften kunt u op elke etage alle vleugels vinden.

Infectiegevaar

In een ziekenhuis wordt altijd gelet op het voorkomen van infecties. Bent u verkouden of heeft u last van griep of andere infecties, stel dan uw bezoek liever uit. De patiënten zijn vaak extra vatbaar.

Wilt u, met het oog op infectiegevaar, uw jas niet op het bed van de patiënt leggen, maar ophangen? Om dezelfde reden mag u geen huisdieren meenemen naar het ziekenhuis.

Roken

Zoals in alle openbare ruimtes in Nederland is roken in VUmc verboden. Buiten, voor de hoofdingangen, zijn speciale rookabri’s geplaatst waar u gebruik van kunt maken. 

Bloemen, fruit, boeken en cadeautjes

In de centrale hal van het ziekenhuis kunt u onder andere terecht voor bloemen, fruit, vruchtensappen, boeken, tijdschriften en cadeautjes.

Elke zorgeenheid beschikt over een ruimte waar bloemen verzorgd kunnen worden.

Op de zorgeenheden mogen geen vaste planten staan in verband met infectiegevaar door de potaarde. Op de intensive care zorgeenheden mogen geen bloemen worden neergezet.

Twee bezoekers tegelijk

Niet meer dan twee bezoekers mogen tegelijk een patiënt bezoeken, en het liefst niet langer dan een uur.

Misschien is de patiënt die u bezoekt weer aan de beterende hand, maar andere patiënten kunnen hun rust wel hard nodig hebben.

Uw bezoek met kinderen kunt u beter niet te lang maken, heel kleine kinderen kunt u beter niet meenemen. Overigens mogen kinderen beneden de twaalf jaar niet zonder begeleiding in het ziekenhuis rondlopen.

Informatie opvragen

In het kader van de privacy van de patiënt wordt geen informatie aan derden gegeven.

U kunt via de contactpersoon van de patiënt, aangesteld door de familie van de patiënt informeren naar de gezondheidstoestand.

Overnachten van familie/bezoek

Voor familieleden van ernstig zieke patiënten die ver van het ziekenhuis wonen en één of meer nachten in de nabijheid van de patiënt willen blijven, is er een mogelijkheid een kamer te reserveren in het gastenverblijf van het ziekenhuis.

Dit gebeurt in overleg met de verpleegkundigen. Zij kunnen een kamer voor u bespreken; u kunt dit ook zelf doen. Het telefoonnummer van de receptie van het gastenverblijf is (020) 444 0555.

Winkels en restaurants

Als bezoeker kunt u gebruik maken van de volgende voorzieningen in de centrale hal van VUmc en de -1 verdieping:  

  • zelfbedieningsrestaurant
  • cadeaushop
  • kapsalon
  • boekwinkel
  • postkantoor,
  • geldautomaat (buiten voor de hoofdingang aan de straatkant) 
  • rijwielhandel  

Drankautomaten

Op diverse plaatsen in VUmc staan drankautomaten.

Omgeving VUmc

Op de Amstelveenseweg zijn verschillende restaurants.

Midden op de VU campus op de Zuidas vind je Grand café The Basket.

De dichtstbijzijnde winkels zijn in Buitenveldert, in het winkelcentrum op het Gelderlandplein. Hier vindt u onder andere een bloemenwinkel, drogist, supermarkt, stomerij, bank en diverse kledingzaken. 

dienst communicatie

printen