Welkom op de schisis-website van VUmc

Deze site geeft u algemene informatie over wat schisis is en welke gevolgen dat heeft voor u en uw kind.

Kinderen met schisis en hun ouders/verzorgers worden bij ons begeleid door het schisisteam van VUmc/ACTA. Het team is gespecialiseerd in de behandeling van schisis, ofwel het zo goed mogelijk herstellen van de functies van gezicht en mond van uw kind. Welke behandeling precies mogelijk is en op welk tijdstip in de ontwikkeling van uw kind, hangt onder
meer af van de aard van de schisis. Soms zijn ook meerdere operaties nodig. Op deze site leest u daar meer over. Het behandelplan wordt samen met u opgesteld.

Het schisisteam, opgericht in 1969, bestaat uit een groep zeer ervaren deskundigen met uiteenlopende achtergrond. Het zijn: specialisten en medewerkers van de afdelingen plastische chirurgie, het medisch maatschappelijk werk, orthodontie, keel-, neus- en oorheelkunde, logopedie, kindertandheelkunde, kindergeneeskunde, klinische genetica, kaakchirurgie en kinderverpleegkunde. Gezamenlijk bepalen zij wat mogelijk en wenselijk is voor uw kind, volgen zij hoe het herstel verloopt
en staan zij u bij met raad en advies vanuit hun eigen expertise. Dat betekent dat u niet langs allerlei afzonderlijke specialisten hoeft.

Als u specifieke vragen heeft kunt u altijd contact opnemen met het secretariaat van het schisisteam.  Zij zullen u dan naar de betrokken specialist doorverwijzen.

illustraties: Jolet Leenhouts