VUmc Cancer Center Amsterdam

VUmc CCA

VUmc opende het Cancer Center Amsterdam in 2006 en al snel werd dit een van de beste kankercentra van Europa. VUmc CCA levert topzorg en toponderzoek. Dat kan alleen dankzij de vele bijdragen van particulieren en bedrijven. Geeft u ons ook uw steun?

Ons onderzoek 

Kanker wordt steeds vaker voorkomen, dankzij de resultaten van wereldwijd onderzoek. Ook VUmc draagt daaraan een flink steentje bij.

We willen de ziekte vroeg opsporen en meteen starten met een gerichte behandeling. Onze onderzoekers ontwikkelden methoden om snel informatie te krijgen over de specifieke tumor van een patiënt. Artsen kunnen op basis hiervan mensen een behandeling op maat geven en zo de genezingskans vergroten.

Leven met kanker

Gelukkig genezen steeds meer kankerpatiënten. Maar ook wie niet geneest, kan nog lange tijd een menswaardig bestaan leiden. VUmc zet zich er sterk voor in om leven met kanker zo aangenaam mogelijk te maken. We geven praktische adviezen op het gebied van voeding, beweging of lichaamsverzorging. En we ondersteunen de patiënt en haar of zijn geliefden ook psychisch.

Patiënt centraal

In ons CCA-laboratorium werken 375 onderzoekers intensief samen om patiënten zo snel mogelijk te helpen. VUmc wil de zorg voor kankerpatiënten nog beter maken. We bouwen een nieuwe polikliniek waarin alles om de patiënt draait. Hij of zij krijgt in korte tijd - we streven naar 48 uur - een diagnose én een behandelplan. We laten de patiënt niet lang in onzekerheid en beginnen zo snel mogelijk met de behandeling. 

Hoe kan ik steunen?

U kunt VUmc Cancer Center Amsterdam op verschillende manieren steunen:

Kijk voor meer informatie over de manieren waarop u VUmc Cancer Center Amsterdam kunt steunen ook op de 'Hoe kan ik steunen'-pagina.

printen