Verwijzen

Kennis- en Zorgcentrum voor Genderdysforie

Het Kennis- en Zorgcentrum voor Genderdysforie behandelt patiënten met genderdysforie.

Personen met genderdysforie zijn als man/jongen of vrouw/meisje geboren, maar zijn hier ongelukkig over. Als dat gevoel heel sterk is en men wil hiervoor een medische behandeling ondergaan, spreken we ook wel van transseksualiteit. Tegenwoordig wordt steeds vaker ook de term transgender gebruikt.

Het genderteam van het VUmc bestaat uit een groep van ziekenhuisspecialisten, o.a. psychologen, psychiaters, endocrinologen (hormoondeskundigen), plastisch chirurgen, gynaecologen en specialisten uit disciplines zoals dermatologie, KNO, foniatrie, heelkunde, urologie, aangezichtschirurgie.

Bij het Kennis- en Zorgcentrum voor Genderdysforie wordt onderscheid gemaakt tussen kinderen, adolescenten en volwassenen met genderdysforie.

Hoe maak ik een afspraak?

Als u denkt dat u zelf of uw zoon of dochter behandeling nodig heeft bij het genderteam, heeft u een verwijzing nodig van een arts, huisarts of medisch specialist. De verwijzer vindt de benodigde informatie hierover op deze website.

Nadat de verwijsbrief door het Zorgcentrum voor Genderdysforie is ontvangen nemen medewerkers van de receptie van de genderpoli telefonisch contact met u op waarin een eerste afspraak met u zal worden gemaakt.

Wat neemt u mee naar uw bezoek aan het Kennis- en Zorgcentrum voor Genderdysforie?

  • Geldig wettelijke identiteitsbewijs: lees meer over verplichte legitimatie en burgerservicenummer
  • Bewijs van verzekering
  • Een medicijnlijst (wanneer u medicijnen gebruikt)
  • Informatie (verslagen, huisartsbrieven) over eerdere behandelingen

Informatie/overleg vooraf

Als u nog twijfelt of vragen heeft of een aanmelding bij het Genderteam op dit moment voor u of uw kind zinvol is, dan kunt u hiervoor een telefonische afspraak maken met een van onze psychologen.

U kunt deze afspraak maken door contact op te nemen met het Genderteam middels telefoonnummer: 020 - 444 0542

printen