25 mrt

Voorlichtingsbijeenkomst Diagnostiek en Behandeling van Genderdysfore Jongeren

Voorlichtingsbijeenkomst

Graag nodigt het Kennis- en Zorgcentrum voor Genderdysforie je uit voor de Voorlichtingsbijeenkomst Diagnostiek en Behandeling van Genderdysfore Jongeren op woensdag 25 maart 2020 – 13.45 – 16.45 uur in de Amstelzaal (inloop vanaf 13.45), locatie VUmc begane grond, kliniek, De Boelelaan 1117, 1081 HV Amsterdam.

Tijdens de bijeenkomst wordt verteld wat de diagnostische fase inhoudt, die bedoeld is om samen met een psycholoog vast te stellen of je genderdysforie hebt. Vervolgens zal je in vogelvlucht uitleg krijgen over wat de mogelijkheden en beperkingen zijn van een geslachts-aanpassende behandeling (puberteitsremmers, hormonen en operaties). Ook wordt er stilgestaan bij het thema vruchtbaarheid. Dit kan je helpen wanneer je nog aan het nadenken bent over een eventuele behandeling. Wanneer je al met de behandeling bent begonnen, zal je na deze bijeenkomst beter voorbereid zijn op het vervolgtraject.

Het is een aaneenschakeling van korte presentaties over de verschillende fasen binnen het traject. Voor het specifieke programma verwijzen wij je naar de bijlage.

Om deel te kunnen nemen aan deze voorlichting is aanmelden noodzakelijk, dit vanwege de beperkte zaalcapaciteit.

Je mag uiteraard je ouders meenemen naar deze bijeenkomst, maar ook vrienden, familie, leerkrachten en andere geïnteresseerden zijn welkom.

Aanmelden

Aanmelden kan tot 10 maart via het online inschrijfformulier of genderteam-poli@vumc.nl
Let op: wanneer de zaal eerder vol is zijn we genoodzaakt om de mogelijkheid voor inschrijven eerder te sluiten!!!

Je ontvangt na aanmelding een bevestigingsbrief, graag verzoeken wij u deze bevestiging mee te nemen naar de voorlichtingsbijeenkomst.

Kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan je inschrijving