03 nov

Webinar Diagnostiek en Behandeling van Jongeren met genderdysfore gevoelens

Voorlichtingsbijeenkomst

Bij deze nodigen we je uit voor de Webinar bedoeld voor jongeren die bij het genderteam van het Amsterdam UMC bekend zijn.

Deze Webinar is georganiseerd om je te informeren over wat er in het traject bij het genderteam gebeurt en is geheel vrijwillig. Er zijn veel verschillende specialisten betrokken bij dit traject, die allemaal een deel van de diagnostiek of behandeling op zich nemen.

Tijdens de Webinar wordt verteld wat de diagnostische fase inhoudt. Vervolgens zal je uitleg krijgen over wat de mogelijkheden en beperkingen zijn van een geslachts-aanpassende behandeling (puberteitsremmers, hormonen en operaties). Ook wordt er stilgestaan bij het thema vruchtbaarheid.

Bijna alle kinderen en jongeren die zich aanmelden bij het genderteam werken mee aan wetenschappelijk onderzoek. Dit is erg belangrijk. We kunnen zo nagaan of je je lichamelijk en geestelijk beter bent gaan voelen door de behandeling. Ook hopen we daardoor de behandeling te kunnen verbeteren en vragen van ouders en kinderen steeds beter te kunnen beantwoorden. In de bijeenkomst zal hier kort aandacht aan besteed worden.

Je kunt deze Webinar van achter je eigen PC, Mac, tablet of smartphone volgen ongeacht waar je bent. Ook kan jij je ouders, familie, vrienden, leerkrachten of andere geïnteresseerden mee laten kijken.

We willen benadrukken dat deze Webinar niet verplicht is.

Deelname

  • Om deel te kunnen nemen aan deze webinar is aanmelden noodzakelijk
  • Je kunt je aanmelden via info-genderteam@vumc.nl
  • Je ontvangt per mail een Teams livegebeurtenis-link én instructies hoe je vervolgens kunt deelnemen met deze link. Je neemt deel met je eigen telefoon, tablet of computer.

Het is mogelijk om van te voren vragen te stellen via info-genderteam@vumc.nl, maar je kunt ook vragen stellen of opmerkingen plaatsen via het chatvenster tijdens de Live bijeenkomst. Mogelijk kunnen niet alle vragen online worden beantwoord gezien de beperkte tijd.

Programma